Orhangazi’de 8 bin yıllık tarih gün yüzüne çıkarılsın!

CHP Parti Meclisi Üyesi (PM) Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Orhangazide toprak altında yatan 8 bin yıllık tarihin gün yüzüne çıkarılması çağrısında bulundu.

Yayın: 14 Haziran 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 14.06.2021 12:30:07
Editör -
Okuma Süresi: 44 sn.
918 okunma
Google News

 Bursanın Orhangazi ilçesinde CHP İlçe Başkanı Ender Teke ile birlikte Bursanın bilinen en eski tarihinin izlerini taşıyan Ilıpınar Höyüğünde incelemelerde bulunan Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, "Toprak altındaki tarihi hiçe sayanlar, Ilıpınar Höyüğünde yıllar önce yapılmış çalışmalarda bulunan eserlere de önem vermiyorlar" diye tepki gösterdi.

Ilıpınarın Bursa açısından ne kadar önemli olduğunun Kent Müzesinde ortaya konulduğunu vurgulayan Kayışoğlu, toprak altında kalmaya mahkum edilen Ilıpınarda çalışmaların bir an önce başlaması gerektiğinin altını çizdi. CHP Orhangazi İlçe Başkanı Ender Teke de Ilıpınarın hem Orhangaziye hem de turizme kazandırılmasının önemine değindi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.