'Okullar açılmalı mı?' anketinden çarpıcı sonuçlar

MetroPOLL Araştırma, okulların açılmasına ilişkin yapılan son anketin sonuçlarını sosyal medya hesabından paylaştı. Araştırmaya göre halkın yüzde 64'ü okulların açılmasını güvenli bulmuyor. AK Partililerin yüzde 53'ünün "hayır" demesi ise dikkat çekti.

Yayın: 07 Ağustos 2020 - Cuma - Güncelleme: 07.08.2020 18:02:55
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1142 okunma
Google News

MetroPOLL Araştırma Şirketi'nin okulların açılmasıyla ilgili yaptığı anketin sonuçları yayınlandı. Ankete katılanların yüzde 64'ü koronavirüs salgını nedeniyle okulların açılmasına sıcak bakmıyor.

 

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan geçtiğimiz günlerde 81 ile gönderilen genelgeye göre, 2020-2021 eğitim öğretim yılı 31 Ağustos Pazartesi günü başlayacak. Okul öncesi eğitim ile 1. sınıfa başlayacak öğrencilere, 31 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında uyum eğitimi verileceği bildirildi.

 

HALKIN YÜZDE 64'Ü OKULLARIN AÇILMASINI GÜVENLİ BULMUYOR

 

MetroPOLL Araştırma, Milli Eğitim Bakanlığı'nın kararı sonrası okulların açılmasına ilişkin bir anket yaptı. Ankette vatandaşlara "31 Ağustosta okulların açılmasını planlanıyor. Siz bu tarihlerde koronavirüs salgını nedeniyle okulların açılmasını güvenli buluyor musunuz?" sorusu yöneltildi.

 

 

Ankete katılanların yüzde 26,5'i soruya "evet" derken yüzde 64'ü "hayır" diye yanıt verdi. "Fikrim yok" diyenlerin oranı ise 9,5 oranında oldu.

 

Öte yandan, ankete katılan AK Partililerin yüzde 53'ünün "hayır" demesi dikkatlerden kaçmadı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.