Okul sıralarından kariyere uzanan köprü! İş dünyasından büyük destek

Gençlerin kariyerleri ile erken tanışmasını ve iş dünyası ile iletişimde kalmalarını sağlayan Let's FutureUP projesi, online gerçekleştirilen içeriği sayesinde pandemi sürecinde öğrencilere büyük destek sunuyor.

Yayın: 31 Ocak 2021 - Pazar - Güncelleme: 31.01.2021 11:42:26
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
2426 okunma
Google News

Gençlerin kariyerleri ile erken tanışmasını ve iş dünyası ile iletişimde kalmalarını sağlayan Let's FutureUP projesi, online gerçekleştirilen içeriği sayesinde pandemi sürecinde öğrencilere büyük destek sunuyor. 

 

Projenin amacı öğrencilerin henüz okul sıralarında iş hayatını tanımalarını sağlamak, mezun olduklarında iş hayatına yabancılık çekmelerini önlemek. Uzun soluklu Let's FutureUP projesinin bir dönemi 8 ay sürerken mentor-menti görüşmeleri de dahil olmak üzere tüm proje etkinlikleri online olarak gerçekleştiriliyor. Tamamen gönüllülük esasıyla ilerleyen ve proje ekibinde yer alan 37 kişinin gönüllü olarak destek verdiği projede mentiler başvuru sonrası mülakat ile seçiliyor. Menti- mentor eşleştirmeleri, mentinin okuduğu bölüm ve kariyer hedefleri baz alınarak yapılıyor. 

 

Menti ve mentorlar ayda bir defa online görüşmelerini tamamlayarak dönem boyunca sekiz defa görüşmüş oluyor. Buluşmalarda mentorlar, mentilerin sorularını yanıtlayıp onların gelişmesi için tavsiyelerde bulunuyor, tecrübelerini aktarıyor. Her görüşme sonrası rapor hazırlanarak, öğrencinin gelişimi ve geleceğine ilişkin rotalar oluşturuluyor.

 

 

Görüşmelerin yanı sıra öğrencilerin gelişiminin desteklenmesini sağlayan öğrenci gelişim programları ve alanında uzman kişilerin deneyimlerini aktardığı WeTalk etkinlikleri de projenin öğrencilere sağladığı avantajlardır.

 

Proje kapsamında ilerletilen Let’s AdviceUP-Üniversiteye MerhabaDe! Sosyal sorumluluk projesiyle ses getirmeyi hedefleyen platform, yalnızca süreç içindeki öğrencilere değil, henüz üniversite tercihlerini yapmamış olan öğrencilere de el uzatarak hayata atacakları ilk adımlarında doğru tercihler yapmalarına destek olmakta.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.