Anzer balının fiyatı açıklandı

Tahlil sonuçları olumlu çıkan bin 500 kilogram Anzer balı etiketlenip mühürlenerek satışa sunuldu. Balın bu yıl kilogram fiyatı bin lira olarak belirlendi

Ekonomi Yayın: 04 Ekim 2019 - Cuma - Güncelleme: 04.10.2019 09:54:34
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1575 okunma
Google News

Anzer Ballıköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Osman Civelek, tahlil sonuçları olumlu çıkan Anzer balının bin 500 kilogram olduğunu, bu balları etiketleyip mühürleyerek satışa sunduklarını söyledi.

 

Civelek, kooperatif binasında düzenlediği basın toplantısında, adını üretildiği yayladan alan dünyaca ünlü Anzer balında bu yılki verimin üreticilerin beklentilerini karşılayacak düzeyde olmadığını, bu durumun hava koşulları ve ayılara bağlı olduğunu ifade etti.

 

Bal sağımının ardından 2 tona yakın üretim gerçekleştirildiğini kaydeden Civelek, "Üreticilerimiz balları kooperatifimize getirdi. Bize gelen balları Hacettepe Üniversitesine tahlile gönderdik. Tahlil sonuçları olumlu çıkan Anzer balı bin 500 kilogramdır. Bu balları etiketleyip mühürleyerek satışa sunduk. Sipariş sahiplerine gönderiyoruz." dedi.

 

Bu yıl da talepleri almaya devam ettiklerini aktaran Civelek, "Geçen yıldan vazgeçen vatandaşlarımız olursa bu yılki başvuruları değerlendireceğiz. İsteyen vatandaşlarımız siparişte bulunabilir." ifadesini kullandı.

 

Civelek, mevcut balın, 1 kilogram, 500 ve 250 gram olarak Anzer balı markasıyla etiketlenip mühürlendiğini belirterek, bal kavanozlarında kurşun mühür ve kooperatif logosu olduğunu, taklidinin mümkün olmadığını söyledi.

 

Güvenliğe önem verdiklerini vurgulayan Civelek, şunları kaydetti:

 

"Anzer balının kilogram fiyatını bin, yarım kilogram fiyatını 500 lira olarak belirledik. Polen fiyatlarını da 100 gramı 140, 200 gramı 250, 400 gramı 500 lira olarak belirledik. Balın kalitesi ve fiyatı dikkate alındığında vatandaşlarımızın mağdur olmaması için elimizden gelen özeni gösteriyoruz. Vatandaşlarımız kooperatif dışından veya mühürsüz bal almasın."

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.