En sert koronavirüs önlemi o ülkeden! Sorun çıkaran vurulacak

Koronavirüs salgınıyla mücadele konusunda ulusa sesleniş konuşması yapan Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, "Durum kötüye gidiyor. Bu yüzden size sorunun ciddiyetini ve bizi dinlemeniz gerektiğini söylüyorum. Soruna neden olmaktansa vurulacaksınız" ifadelerini kullandı.

Dünya Yayın: 02 Nisan 2020 - Perşembe - Güncelleme: 02.04.2020 14:37:18
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1021 okunma
Google News

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, korona virüsün salgınına karşı alınan kuralların ihlal edilmesi durumunda silahla vurulacağını söyledi.

 

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, korona virüs nedeniyle alınan tedbirler kapsamında kuralları ihlal edenleri uyardı. Sağlık sektöründe çalışanlara saygı duymayan vatandaşlara tolerans gösterilmeyeceği ve bunun da suç sayılacağını söyledi. Ulusa Sesleniş konuşması gerçekleştiren Duterte, "Kurallara uymayan vatandaşlara polis ve güvenlik güçleri tarafından gerekli müdahale yapılacak" dedi.

 

"HERKESİN İŞBİRLİĞİ YAPMASI GEREK"

 

Duterte, "Bütün yetkililer ülkenin sağlık sisteminin bu zor durumda kalmaması için çalışıyor. Korona virüsün yayılmasına engel olmak için herkesin işbirliği yapması gerek" diyerek, karantina uygulamalarına uyulması gerektiğini vurguladı.

 

"SORUNA NEDEN OLMAKTANSA VURULACAKSINIZ"

 

Filipin halkına seslenen Filipinler Devlet Başkanı, "Durum kötüye gidiyor. Bu yüzden size sorunun ciddiyetini ve bizi dinlemeniz gerektiğini söylüyorum. Soruna neden olmaktansa vurulacaksınız" dedi.

 

ÜLKEDE 96 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

 

Filipinler'de bugüne kadar 2 bin 311 korona virüs vakası görülürken, 96 kişi de korona nedeniyle hayatını kaybetti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.