Koronavirüs Bursa'daki et fiyatlarını da vurdu!

Krona virisünün Türkiye'de de görülmesiyle et fiyatları yüzde 20 zamlandı.

Yayın: 25 Mart 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 25.03.2020 11:48:48
Editör -
Okuma Süresi: 54 sn.
819 okunma
Google News

Bursa’da et fiyatları kasapta son bir ayda 8 lira yükseldi. Et fiyatlarının artmasından dolayı kasaplar satışların düşmesini bekliyor. Kasaplarda 42 lira olan kemiksiz kuşbaşı et 50 lira olurken, kemiksiz kuzu eti ise 70 liraya çıktı. 38 lira olan kasaplık köfte ise 45 liraya çıktı. Dana kıyma ise 45 lirayı buldu. Kasaplar et fiyatlarındaki artışı, et ithalatının durmasına ve yerli üreticinin hayvanlarını kesime göndermemesine bağlıyor.

 

Bursa’da faaliyet gösteren Reyhan Kasabı'nın işletmecisi, "Dün et fiyatlarına 6 lira zam geldi. Geçtiğimiz günlerde de 2 lira gelmişti. Bu gelen zamlarla birlikte toplam bir ayda et fiyatları 8 lira arttı. Et ithalatı durdu. Yerli üretici de hayvanları kesime göndermiyor. Böyle olunca fiyatlar arttı" dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.