Sahte koronavirüs hapının reklamını yapan Seda Sayan'a soruşturma!

Sosyal medya hesaplarından "Koronavirüsten dahi koruyor" diyerek Sağlık Bakanlığı'nın onayı olmayan bir ilacın reklamını yapan Seda Sayan, Şeyma Subaşı ve Demet Şener gibi isimler hakkında soruşturma açılıyor.

Yayın: 23 Mart 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 23.03.2020 10:47:28
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
695 okunma
Google News

Şeyma Subaşı, Seda Sayan, Seren Serengil, Ebru Akel, Demet Şener, Seda Akgül'ün de aralarında olduğu ünlü isimler, kişisel sosyal medya hesaplarında koronavirüse karşı etkili olduğu iddiasıyla Sağlık Bakanlığının onayı olmadığı bir ilacın reklamı yapmıştı. Sahte ilaç reklamı yapan ünlüler hakkında soruşturma başlatıldı.

 

ONAYI OLMAYAN ÜRÜNLERİN TANITIMINI YAPTILAR

 

İlk olarak Şeyma Subaşı, Instagram hesabından, "Son zamanlarda koronavirüs biliyorsunuz ki tüm dünyayı çok fazla etkiledi. Hepimiz aslında sağlığın ne kadar önemli olduğunu bir kere daha anlamış olduk… Son zamanlarda, bu gıda takviyesi ürünü kullanıyorum. Bu ürüne eczaneden ulaşabilir, ya da online olarak alabilirsiniz" ifadeleriyle ilacın reklamını yapmıştı.

 

Ürünün reklamlarında kullandığı doktorun da konudan haberinin olmadığı ve ilacın Tarım Bakanlığının onayladığı 'Takviye Gıdalar' listesinde de bulunmadığı ortaya çıktı. Fotoğrafları kullanılan Doç. Dr. Aslıhan Yazıcıoğlu, Instagram hesabından yaptığı açıklamada 'Ürün ile hiçbir ilgim yoktur. Bilginize' diyerek herkesi uyardı. Bunun yanı sıra Tarım ve Orman Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı ruhsatsız ürün ve tanıtımını yapan ünlü isimlere karşı harekete geçip soruşturma başlattı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.