THY uçağında koronavirüs alarmı! Acil iniş yaptı, yolcuların hepsi Türk

Tahran'dan havalanarak İstanbul'a gelmek üzere hareket eden yolcu uçağı "corona virüs" şüphesiyle Ankara'ya acil iniş yaptı. Esenboğa Havalimanı'nda olağanüstü hal ilan edildi. Kum kentinden gelen uçaktaki 17 yolcu şüpheli olarak değerlendiriliyor. Bakan Koca, yolcuların hepsinin Türk olduğunu, alınan numunelerin 3-4 saat sonra kesin sonuçlarınının açıklanacağını kaydetti.

Gündem Yayın: 25 Şubat 2020 - Salı - Güncelleme: 25.02.2020 13:09:33
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
1602 okunma
Google News

Uçaktaki 17 yolcuda korona virüs belirtileri olduğu ve uçuş ekibinin acil iniş kararı aldığı öğrenildi. TK 8VÇ sefer sayılı 132 yolcusu bulunan uçak, Ankara Esenboğa Havalimanı'na saat 10.29'da indi. 

 

 

Yolcuların Sağlık Bakanlığı'nın koordinasyonunda Ankara Sağlık Müdürlüğü ve bakanlık yetkilileri nezaretinde ön muayeneleri yapıldı.

 

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı ilk açıklamada, ''Bilindiği üzere, 23 Şubattan itibaren komşumuz İran’la kara, demir ve havayolu geçişleri durdurulmuştur. Kara sınırlarımız karşılıklı olarak kapalıdır ancak havayoluyla ülkemizden İran’a dönmek isteyen İran vatandaşları için dönüşler devam etmektedir. İran’dan ülkemize dönmek isteyen Türk vatandaşları için ise özel bir sefer düzenlenmiştir. 

 

THY’ye ait TK879 sefer sayılı Tahran uçağının Ankara’ya inişi planlanmıştır. Uçakta bulunan 132 Türk yolcu ve mürettebat ilk kontrolleri ve karantina süreçleri için daha önce boşaltılmış ve karantina hastanesi olarak hazırlanmış olan Dr. Zekai Tahir Burak Hastanesine nakledilecektir. Yolcuların detaylı sağlık kontrolleri yapıldıktan sonra numuneleri alınarak Ulusal Viroloji Laboratuvarımızda tahlilleri tamamlanacaktır. 

 

 

Gelenlerin hepsi Türk'tür. İçlerinde ateşi ve öksürüğü olanlar ve şüphelendiğimiz hastalar bulunduğu için uçağın acil iniş yapmasını istedik. Hepsinin muayenesi yapıldı. İlk numuneler alınıyor. Numuneler daha yeni alındığı için kesin bir şey şu an söyleyemiyorum. Bilim kurulumuz toplanıyor. 3-4 saat sonra kesin sonuçlar açıklanır. Hastalar karantinaya alındı. Şu an takip ediyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.'' ifadelerini kullandı. 

 

KUM'DAN GELEN 17 YOLCUDA ATEŞ SINIRIN ÜSTÜNDE

 

Uçakta 132 yolcu bulunduğu öğrenildi. Edinilen bilgilere göre İran'ın Kum kentinden gelen 17 yolcuda ateş seviyesi sınırın üstünde.

 

Sağlık Bakanlığı ekiplerince kontrollerin yapıldığını aktarıldı. 

 

Şüpheli yolcular, sağlık taramasının ardından karantinaya alınacak...

 

İran'da koronavirüsün yayıldığı biliyor. Uçuşlara yönelik de sınırlama getirilmişti. Ancak oradaki Türk vatandaşları için özel uçuşlar düzenleniyordu.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.