Çin'den vahim görüntüler! Maske takmayana yaka paça gözaltı

Çin'den gelen yeni görüntüler tartışma yaratacak cinsten. İşte anbean yaşananlar...

Dünya Yayın: 14 Şubat 2020 - Cuma - Güncelleme: 14.02.2020 15:41:01
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1112 okunma
Google News

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu, daha önce bildirilen enfeksiyon ve ölümlerin sayısını revize ederek aşağıya çekti. Çin'in bu hamlesi dünya genelinde tartışmaları da beraberinde getirecek gibi gözüküyor.

 

Komisyon yaptığı açıklamada, veri toplama ve kaydetme işlemlerinde hata yapıldığını bazı bilgilerin çift yüklendiği için aşağıya çekildiğini belirtti.

 

Üst düzey Beyaz Saray yetkilisi Larry Kudlow'dan Çin'i kızdıracak açıklamalar geldi. Kudlow Çin'in daha fazla şehirde 'savaş dönemi' önlemleri alması gerektiğini açıkladı. Kudlow, Çinli yetkilileri coronavirüsü salgını ile başa çıkma konusunda daha şeffaf olmaya çağırdı.

 

ABD'nin Çin'in coronavirüsü savaşı ile ilgili daha önce yaptığı açıklamalar Pekin yönetiminin tepkisini çekmiş, Çin'den çok sert cevaplar gelmişti.

 

Pekin yönetimi ABD'yi virüs salgını ile ilgili aşırı tepki verdikleri ve dünya ülkelerini boşu boşuna endişelendirdiği ile ilgili açıklama yapmıştı.

 

MASKE TAKMAYANA GÖZALTI VE TUTUKLAMA 

 

Sokakta elinde maske ile duran kadına yaklaşan güvenlik görevlileri önce maskeyi takması gerektiğine dair uyarıda bulunuyor. Görevlileri dinlemeyen kadın, maske takmamaya devam edince güvenlik görevlilerinin sert müdahalesiyle karşılaşıyor.

 

Genç kadını yaka paça yere yatıran görevliler ters kelepçe takıp polis aracına bindiriyor ve gözlerden kayboluyor. Sosyal medyada paylaşım rekoru kıran bir görüntüde de özel koruyucu kıyafetli 2 güvenlik görevlisi aracında maske takmayan bir adamı yaka paça gözaltına alıyor.

 

VİRÜS HIZ KESMİYOR 

 

Çin anakarasında 5 bin 90 yeni vaka daha görüldü. Böylelikle, dünya genelinde enfekte olan sayısı 64 bin 435'e yükseldi. Coronavirüsü nedeniyle ölenlerin sayısı da bin 383 kişiye yükselmiş durumda.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.