YSK'nın yeni başkanı belli oldu

Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığına, görev süresi dolan Sadi Güven'in yerine Muharrem Akkaya seçildi. Akkaya, 2016 yılından bu yana Yüksek Seçim Kurulu üyeliği yapıyordu.

Gündem Yayın: 24 Ocak 2020 - Cuma - Güncelleme: 24.01.2020 15:16:39
Editör -
Okuma Süresi: 44 sn.
823 okunma
Google News

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven'in görev süresinin dolmasının ardından bugün 11 üyenin yaptığı seçimle yeni başkan belirlendi.

 

 

Yüksek Seçim Kurulu'nun yeni başkanı Muharrem Akkaya oldu.

 

MUHARREM AKKAYA KİMDİR?
 

Muharrem Akkaya: 1964 doğumlu, Karabük Ovacık'lı. 1989'da İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra mesleğe Karabük'te başladı. Çeşitli ilçelerde hakimlik, Kocaeli'nde savcılık yaptı. Akkaya'nın mesleki kariyerinde de Adalet Bakanlığı görevleri var. Bakanlık İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı tetkik hakimliğinden sonra Ceza İşleri Genel Müdür Yardımcısı oldu. 24 Şubat 2011'de Yargıtay Savcılığına, üyeliğine seçilen Akkaya, Eylül 2016'da YSK üyeliğine atandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.