Muharrem İnce'nin, Erdoğan için sarf ettiği sözler başını yaktı!

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, seçimlerde rakibi olan ve cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan hakkında mitinglerde sarf ettiği sözler yüzünden 20 bin TL tazminat ödemeye mahkum edildi.

Siyaset Yayın: 24 Ocak 2020 - Cuma - Güncelleme: 24.01.2020 10:56:56
Editör -
Okuma Süresi: 54 sn.
1088 okunma
Google News

2018'de gerçekleşen cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP'nin adayı olan ve seçimi kaybeden Muharrem İnce, Recep Tayyip Erdoğan'a 20 bin TL tazminat ödemeye mahkum edildi. Muharrem İnce, TRT'de uzun yıllar görev alan ve Yenilikçi Hareket kitabını yazan Nasuhi Güngör'ün iddialarını miting meydanlarına taşıyarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti kurulmadan önce FETÖ elebaşı ile görüştüğünü iddia etmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu sözler üzerine Muharrem İnce'ye tazminat davası açtı. Mahkeme, Muharrem İnce'nin 20 bin TL tazminat ödemesine hükmetti.

 

Öte yandan, Recep Tayyip Erdoğan da Muharrem İnce'ye yönelik "Emirleri Pensilvanya'dan alıyorsun" sözlerini sarf etti. Bu sözler üzerine Muharrem İnce de tazminat davası açtı. Mahkeme, "Emirleri Persilvanya'dan alıyor" sözlerinde suç unsuru görmedi ve İnce'nin tazminat talebini reddetti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.