Hafter, saldırı için milis topluyor!

Libya'da UMH'ye bağlı kaynaklar, Hafter milislerinin saldırılara devam etmek için Trablus'un güneyinde toplandığını belirtti. Öte yandan Rusya Savunma Bakanlığı, Türkiye karşıtı olan General Hafter'in UMH ile anlaşmaya olumlu baktığını belirterek, yerel istişareler için 2 güne ihtiyacı olduğunu açıkladı.

Dünya Yayın: 14 Ocak 2020 - Salı - Güncelleme: 14.01.2020 15:20:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1294 okunma
Google News

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı kaynaklar, Hafter milislerinin saldırılara devam etmek için Trablus'un güneyinde toplandığını belirtti. Ancak aynı dakikalarda Rusya'dan gelen resmi açıklama, yerel kaynakların aktardıklarına zıt nitelik taşıyordu. Rusya Savunma Bakanlığı, yaptığı açıklamada Türkiye karşıtı olan General Hafter'in UMH ile anlaşmaya olumlu baktığını belirterek, yerel istişareler için 2 güne ihtiyacı olduğunu açıkladı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rus lider Putin'in çağrısıyla Libya'da ateşkes anlaşması yapılması konusunda Moskova'da taraflar arasında başlayan görüşmelerde uzlaşıya varılan taslak metni, Hafter tarafından kabul görülmedi. Hafter, masadan kalkarak Rusya'yı terk etti. Hafter'in bu hareketi sonrasında Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne bağlı kaynaklar, Hafter milislerinin saldırılara devam etmek için Trablus'un güneyinde toplandığını belirtti.

 

TERHUNE'YE ULAŞTILAR

 

Libya hükümetine bağlı askeri kaynaklar, BAE'ye ait zırhlı araç ve topların Hafter milislerinin ana karargahı olan Terhune'ye ulaştığını açıkladı.

 

RUSYA AKSİNİ İDDİA ETTİ: HAFTER ATEŞKESE OLUMLU BAKIYOR

 

Libya'da yerel kaynakların aktardığı bilgilerden yalnızca bir kaç dakika sonra Rusya'dan resmi bir açıklama geldi. Rusya Savunma Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada Hafter'in ateşkese olumlu baktığı aktarıldı. Bakanlık, "Hafter'in yerel istişareler için 2 güne ihtiyacı var" dedi

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.