Yıldırımlılar'a ücretsiz danışmanlık

Yıldırım Belediyesi, bireylere ve ailelere rehberlik hizmeti verdiği Yıldırım Aile Danışmanlık Eğitim Merkeziyle (YADEM) ilçe sakinlerine destek olmayı sürdürüyor.

Yayın: 13 Ocak 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 13.01.2020 12:35:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1065 okunma
Google News

Ailenin korunmasına yönelik geliştirdiği projelerle farkındalık oluşturan Yıldırım Belediyesi, bireylerin hayatın içerisinde karşılaştığı sosyal sorunları önlemek ve aile içerisinde yaşanan sorunları çözüme kazandırmak için ilçe sakinlerine psikolojik destek sağlıyor.

 

Kadın, çocuk, genç ve ailelere psikolojik, sosyolojik ve kişisel gelişim konularında destek vermek ve bireylerin yaşam kalitelerini yükseltmek amacıyla danışmanlık hizmeti verilen Yıldırım Aile Danışmanlık Eğitim Merkezinde kurulduğu günden bugüne kadar 450 seansta 284 kişiye danışmanlık hizmeti sağladı. Kadrosunda 2 uzman psikolog, 1 kariyer psikolojik danışman ve 2 aile danışmanı bulunan Yıldırım Aile Danışmanlık Eğitim Merkezi Birimi, seanslarda çocuk ve ergen danışmanlığı, aile danışmanlığı ve yetişkin danışmanlığı konuları ile en büyük sosyal problemlerin başında gelen madde bağımlılığına karşı vatandaşlara destek sağlıyor.

 

‘HEMŞEHRİLERİMİZİN DERTLERİNE ORTAK OLUYORUZ’

 

Çağın en önemli problemlerden birinin aile parçalanmaları olduğunu belirten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Günümüzde boşanma oranlarında, evlilik oranlarına nazaran büyük bir artış var. Baktığımızda çoğunun ‘şiddetli geçimsizlik’ diye ifade ettiği şeyin aslında ‘iletişimsizlik’ olduğunu görüyoruz. Bireylerin birbirleriyle iletişiminde sorunlar var. Bu türden sorunlarını aşmakta güçlük çeken ve psikolojik desteğe ihtiyaç duyan vatandaşlarımız, Yıldırım Belediyesi Aile Danışmanlık Eğitim Merkezi’ne gelerek uzman psikologlarımızdan ücretsiz olarak danışmanlık hizmeti alabilirler. Tamamen ücretsiz olan bu hizmetimiz sosyal belediyecilik alanında yürüttüğümüz hizmetler içerisinde örnek bir çalışma. Hemşehrilerimizin dertlerine ortak olmak, sorunlarına çözüm aramak için oluşturduğumuz Yıldırım Aile Danışmanlık Eğitim Merkezinde, kendilerine destek sağlıyor, her zaman yanlarında olduğumuzu hissettiriyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Ücretsiz olarak hizmet verilen danışmanlık hizmetlerinden yararlanmak isteyen vatandaşlar 444 16 02 numaralı Yıldırım Belediyesi Çağrı Merkezinden bilgi alabilir.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.