ABD, Irak'ın 'Askerlerinizi çekin' talebini reddetti

ABD, Irak'ın "Askerlerinizi topraklarımızdan çekin" talebini reddetti. Washington Yönetimi, ülkedeki askerlerini çekmeyeceklerini belirten bir açıklama yayımladı.

Dünya Yayın: 11 Ocak 2020 - Cumartesi - Güncelleme: 11.01.2020 12:18:58
Editör -
Okuma Süresi: 48 sn.
1387 okunma
Google News

Irak Başbakanı Adil Abdülmehdi'nin dün ABD'nin askerlerinin Irak'taki üslerden nasıl çekileceğini belirlemesi için bir delegasyon göndermesini talep etmesinin ardından Washington, ülkedeki askerlerini çekmeyeceklerini belirten bir açıklama yayımladı.

 

ABD, IRAK'TAN ÇEKİLMİYOR

 

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus'un imzasını taşıyan açıklamada "ABD'nin Orta Doğu'da iyilik için bir güç olduğu" iddia edilirken, ABD Irak'a heyet gönderirse bunun asker çekmek için değil, iki ülke arasındaki stratejik partnerliği tekrar güçlendirmek için olacağı ifade edildi.

 

Ortagus ayrıca dün bir NATO delegasyonunun savunma ittifakının Irak'taki güçlerini arttırmak için ABD Dışişleri Bakanlığı'nda olduğunu ifade etti. Açıklamada ABD'nin bölgedeki vatandaşlarını, Iraklıları ve koalisyon partnerlerini korumaya kendini adamış olduğu belirtildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.