Bu muzun değeri tam tamına 120 bin dolar! Ve hemen satıldı

ABD'nin Miami şehrinde düzenlenen Art Basel Sanat Festivali kapsamında sergilenen ve sadece "duvara bantlanmış bir muzdan" oluşan sanat eserine 120 bin dolara alıcı çıktı.

Dünya Yayın: 06 Aralık 2019 - Cuma - Güncelleme: 06.12.2019 10:31:38
Editör -
Okuma Süresi: 1 dk.
1596 okunma
Google News

İtalyan sanatçı Maurizio Cattelan tarafından yapılan post-modern eser, Miami'deki bir süpermarketten alınan bir adet muz ve 15 santim uzunluğunda bir koli bandından oluşuyor. Arkası beyaz fonlu bir duvara yapıştırılan muz, kendine 120 bin dolardan alıcı buldu.

 

FESTİVALİN İLK GÜNÜ SATILDI

 

Olayın duyulması sonrası açıklama yapan Perrotin Uluslararası Sanat Galerisi satışı doğrularken, buna benzer başka sanat eserlerinin daha yüksek fiyatlara alıcı çıktığını belirtti. Yetkililer eserin festivalin daha ilk gününde alıcı bulduğunu açıkladı.

 

Galeriye katılan birçok kişi söz konusu esere yoğun ilgi gösterip fotoğraf çekerken, bazı sosyal medya kullanıcıları viral olan eseri "entelektüel bir facia" olarak niteledi. Bazılarıysa dünyanın "en pahalı muzu" yakıştırmasını yaptı.

 

Art Basel Sanat Festivali'ne özellikle yeni fikirlere açık ünlüler rağbet gösteriyor. Festival dünyada sadece İsviçre Basel, Miami Florida ve Hong Kong'da düzenleniyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.