Ünlü YouTuberlar ne kadar kazanıyor?

YouTube dünyanın en çok izlenen ve takip edilen video platformu. YouTuber olmak ise artık resmen bir meslek. Peki yayıncılar ne kadar gelir elde ediyor? İşte rakamlar...

Dünya Yayın: 03 Aralık 2019 - Salı - Güncelleme: 03.12.2019 10:04:16
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
1074 okunma
Google News

YouTube, çok sayıda insan için gelir kaynağı durumunda. Gelirleri birbirlerine göre değişiklik gösteren YouTuberlar, bu değişikliğin nedenini izleyici eylemlerine ve reklamverenlerin türüne bağlıyor. İşte açıklama yapan Youtube yayıncıların izlenme başına kazançları...

 

YouTube birçok kişi için şimdiden televizyonun yerini aldı. Dünyaca ünlü YouTuberlar, her 1 milyon izlenme başına ortalama ne kadar kazandıklarını Business Insider’a açıkladılar. 1 milyon görüntülenmeye sahip bir YouTube videosu, her içerik üreticisi veya her video için aynı oranda gelir sağlamıyor.

 

Kazançlar değişken

 

YouTube üzerinden aynı izlenme sayısı başına kazanılan para miktarı, video başına bile yüksek oranlarda değişiklik gösterebiliyor. Bu noktada kazançlar, videodaki reklam türüne ve izleyicilerin eylemlerine kadar değişiklik gösterebiliyor.

 

Marina Mogilko

 

Marina Mogilko'nun dil, yaşam tarzı ve iş olmak üzere üç farklı YouTube kanalı bulunuyor. Bu noktada Mogilko, iş kanalı olan Silicon Valley Girl'ün her 1.000 görüntülenmesi için ortalama 10,73 dolar kazanıyor. Dil kanalı Linguamarina aynı görüntülenme başına ortalama 4 dolar ve yaşam tarzı olan üçüncü kanal ise 1.000 görüntülemeye yaklaşık 2,71 ABD doları kazanıyor.

 

Kevin David

 

YouTube içerik oluşturucusu ve girişimci olan David’in 800 bin kadar takipçisi bulunuyor. ‘Yeni başlayanlar için Shopify Eğitimi’ adlı videosundan 40.000 dolar gelir elde ettiğini söylüyor.

 

Austen Alexander

 

ABD Donanması'nda aktif bir denizci olan Austen Alexander, 1 milyon izlenmeli videosuyla Google AdSense gelirinden kabaca 6 bin dolar kazandığını söylüyor ve takipçi sayısı 135 bin.

 

Shelby Church

 

1 milyon izlenmeyi geçmiş 17 videosu bulunan Shelby, gelirinin çoğunu ise sponsorlu yayınlardan kazanıyor. YouTuber, videolarını genellikle 10 dakikanın üzerinde tutuyor ve daha çok reklam alabildiğini belirtiyor. 1,2 milyon aboneli YouTube kanalı olan Shelby, yaklaşık 1 milyon izlenmeli bir videodan 2 bin ile 5 bin dolar arasında değişen kazançlar elde ediyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.