Öğrencilerin beklediği haber geldi! KYK burs ödeme tablosu belli oldu

2019 KYK ödemeleri bugün başladı! Nihayet beklenen açıklama KYK'dan geldi. Ödeme tablosu belli oldu. Bugün başladı. İşte KYK burs ödemeleri tablosu...

Yayın: 27 Kasım 2019 - Çarşamba - Güncelleme: 27.11.2019 11:39:46
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1097 okunma
Google News

2019 KYK bursu ne zaman yatacak? sorusu günlerdir öğrenciler tarafından merakla konusuydu. Nihayet, KYK’dan beklenen açıklama geldi. Burs ve öğrenim kredisi almaya hak kazanan öğrencilerin ücretlerinin ne zaman yatacağı belli oldu. Peki KYK bursu ne zaman yatacak? İşte detaylar...

 

KYK BURSU NE ZAMAN YATACAK? 2019
 

Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan bursların yatacağı tarih ile ilgili açıklama geldi. İlk defa burs/öğrenim kredisi müracaatında bulunup işlemleri tamamlanan öğrencilerin ilk ödemelerine (ekim ve kasım ayları birlikte olmak üzere) 27 Kasım 2019 tarihi itibarıyla T.C. kimlik numarasının son hanesine göre başlanacaktır.
 

KYK BURS ÜCRETİ
 

Yükseköğrenim gören öğrencileri maddi yönden desteklemek amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından ödenen, burs/kredi 2020 Ocak itibarıyla lisansta 550, yüksek lisansta 1100, doktorada ise 1650 lira olarak uygulanacak.

 


 
 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.