O okul ilk mezunların verdi..

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü’nün Nilüfer İlçesi’nde yürüttüğü "Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Okulu" projesinden mezun olan ilk öğrencilere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Yayın: 10 Mayıs 2019 - Cuma - Güncelleme: 10.05.2019 11:50:42
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
2050 okunma
Google News

 

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü, obezite ile mücadele çalışmaları doğrultusunda "Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Okulu" projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında pilot olarak belirlenen 4 okulda öğrencilere yapılan boy ve kilo ölçümleri sonucunda, fazla kilolu veya obez olduğu tespit edilen 60 öğrenciye 7 hafta boyunca sağlıklı beslenme konularında eğitimler verildi. Eğitimleri başarıyla tamamlayan öğrencilere Karaman Dernekler Yerleşkesi’nde gerçekleştirilen törenle sertifikaları verildi. Törene Sağlık Müdürlüğü yöneticileri, öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı.  Öğrenciler törende, 7 hafta boyunca aldıkları eğitimler doğrultusunda öğrendiklerini maketler üzerinde uygulamalı olarak gösterdi.

 

İl Geneline Yayılacak



"Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Okulu" projesi ile ilgili bilgiler veren İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, projeyi ‘Ağaç yaşken eğilir’ sözünden hareketle ilkokul öğrencileri üzerinde başlattıklarını belirtti. Çocukların ilk olarak aile hekimliklerine yönlendirilerek, sağlık kontrolünden geçişinin sağlandığına dikkat çeken yetkililer, eğitimler başlamadan Nilüfer Sağlıklı Hayat Merkezi’nde çocuklara; boy, kilo ve detaylı vücut kompozisyon ölçümü yapıldığını vurguladı. Yetkililer, yapılan ölçümlerin sonucunda fazla kilolu ve obez olduğu tespit edilen öğrencilere sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırılması maksadıyla çeşitli eğitimler düzenlendiğini ifade ederek, projeyi önce Nilüfer’deki tüm okullarda daha sonra ise Bursa geneline yayarak devam ettirmek istediklerini söyledi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.