O gece neler yaşandı?

Yayın: 23 Mart 2021 - Salı - Güncelleme: 23.03.2021 14:47:01
Editör -
Okuma Süresi: 49 sn.
1806 okunma
Google News

Hepsi aynı ana denk geldi. 

Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çıkması,  HDP  Milletvekili  Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun Milletvekilliği’nin düşürülüp Meclis’ten yaka paça götürülmesi, HDP’nin kapatılma  kararı sürecinin hukuken başlatılması ve tabii son olarak  Merkez Bankası Başkanı  Naci Ağbal’ın Cuma günü piyasaların kapanmasından hemen sonra görevinden  alınması kararı.

İsteseniz, daha önce ince ince planlasınız herhalde bu kadar aynı zaman dilimlerine denk düşmezdi.

Siyasetin bu radikal kararlarına içeride ekonominin tepki vermesi bekleniyordu da, pazar gecesi ani tepkiyle bir anda piyasaların alt üst olacağını kimse tahmin bile edemiyordu.

Ama oldu.

Önceki gece, yani pazarı pazartesiye bağlayan gece Türkiye’de bir anda para piyasaları kargaşası yaşandı. Bir süredir hareket göstermeyen dolar ve altın serbest piyasada yükselişe geçerken, borsa ani düşüşle son dönemlerin en büyük inişini yaşadı.

 

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLA...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.