O Bursa’nın en renkli siması idi

“Yiğit namıyla anılır. Rod Macit diye tanıdığımız Macit Tunalı şehrimizin en renkli simalarından biriydi”.

Yayın: 17 Temmuz 2021 - Cumartesi - Güncelleme: 17.07.2021 18:47:27
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
1040 okunma
Google News

Bir dost ortamında adı geçtiğinde öğrenmiştim hasta olduğunu. Meğer 4 aydır  Şehir Hastanesi’nde tedavi görüyor muş. Bursa’nın hafızası Ahmet Emin Yılmaz ağabey o zaman anlatmıştı:

 

“80’li yıllarda daha televizyonların siyah-beyaz olduğu tek TRT ekranının yayın yaptığı dönemde dansçı Hakan Peker’in  gurubundandı.Gazetelerin magazin sayfalarında Bursalı dansçı olarak  boy gösterirdi. Heykel’e çıktığında yürüyemezdi. Genç kızlar imzalı fotoğraf  almak için arkasından koşarlardı.O’da bu ilgiye cevapsız kalmaz, caddenin ortasında  öyle bir dans ederdi ki, etrafı foto-muhabirlerinden geçilmezdi”.

 

 

 

 

O kişi, Rod Macit diye bilinen Macit Tunalı idi. Kendine has renkli kişiliğiyle tanıyan, tanımayan herkesin görmese bile adını duyduğu  biriydi.

 

 

 

Ve o Rod Macit’i dün ebediy

ete uğurladık. Elmasbahçeler Camii’ndeki  cenaze namazındaki kalabalık ken disine gösterilen sevginin adeta dile getirilmesi idi.

İmam dedi ki:

“Yiğit namıyla anılır.Rod Macit diye tanıdığımız Macit Tunalı şehrimizin en renkli simalarından biriydi”.

Aynen öyle…

Fötr şapkası ve renkli  takım elbiseleriyle, konuşmalarıyla dikkat çeken biriydi.Bu kentin ender diyebileceğimiz değerlerindendi. Tam bir Bursa aşığı idi. Keşke bu tür değerleri öldükten sonra değil de yaşarken kıymetini bilebilsek ama maalesef…

 

Bu konuda  eski Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın hakkını vermeliyim. Bursa ile özdeşleşmiş isimlere vefa anlamında sahipleniyorlar ki, en takdir gören özelliklerinden.

Altepe’de sağolsun Başkanlığı döneminde bu vefasını fazlasıyla gösterdi.

Baktım dün cenazede en az ailesi kadar üzüntülü idi.

                                    

                                             *****                         *****                           *****

 

Bu arada eski Bakanlardan Faruk Çelik, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, eski Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Atepe, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Nilüfer eski Belediye Başkanı ve CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Milletvekili Refik Özen, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan ile İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu  başta olmak üzere, siyaset,basın, spor ve iş dünyasından pek çok  isim kentin  sevilen bu renkli simasını son yolculuğunda yalnız bırakmadı.

                               

                                             *****                                 *****                               *****

 

 

 

Dün toprağa verilen Rod Macit’in ismine gelince, onun da açıklamasını cenazede karşılaştığımız Ardiles yaptı.

Eski Bursaspor Başkanı Recep Günay, Bursalı tanınmış söz yazarı Şakir Askan’la sohbet ederken Ardiles “ O dönemde dünyaca ünlü İtalya aktör Rod Stewart’a benzerliğinden dolayı Rod Macit  denmişti. Benim de ismim, Arjantinli futbolcu Osvaldo  Ardiles’e benzerliğimden gelir”. Dedi ve hızla yanımızdan uzaklaştı. 10 dakika sonra  yine geldi, ortaya laf attı yine uçarak gitti.

 

 İşte bu noktada parantez açmakta fayda var.

 

 

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLA...

 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.