Karacabey MYO ile Nestle “nitelikli öğrenci” için işbirliği yapacak

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Karacabey Meslek Yüksekokulu ile Nestle firması arasında özel bir protokol imzalandı. Yapılacak işbirliği sayesinde MYO öğrencilerine uygulamalı eğitim ve staj konusunda destek verilecek.

Bursa Yayın: 23 Mart 2023 - Perşembe - Güncelleme: 23.03.2023 14:36:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
121 okunma
Google News

BUÜ Karacabey MYO’nun nitelikli eğitimin geliştirilmesi adına özel sektör temsilcileriyle yaptığı protokollere bir yenisi daha eklendi. MYO Yönetimi ile Karacabey’de üretim tesisi bulunan Nestle firması, öğrencilerin donanımlarının arttırılması ve mesleki becerilerinin geliştirilmesi için işbirliği yapma kararı aldı. Hazırlanan protokole BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz ile Nestle Türkiye Gıda Sanayi A.Ş. Karacabey Fabrika Müdürü Aslı Senses imza attı.
ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ ALANINDA GELİŞİM DEVAM EDİYOR
Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, partner yelpazesi en geniş üniversiteler arasında yer aldıklarını açıkladı. Farklı sektörlerden çok sayıda kurum ve kuruluş ile protokol yaptıklarına işaret eden Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz; “Üniversitemizin kapısını çalan herkese kapımızı açtık. Kamu veya özel kurum ayrımı yapmadık. Bize uzatılan her eli sıkmaya gayret ediyoruz. Karşılıklı olarak iki tarafın da kazançlı çıkacağı çalışmalar yürütmek istiyoruz. Üniversite olarak da gelen işbirliği tekliflerine akademik ve bilimsel anlamda katkı koyacak tüm faaliyetlerin içinde yer aldık ve gerekli altyapı çalışmalarını da mümkün olduğunca hızlı bir şekilde tamamladık. Bu gayretlerin neticesinde üniversite sıralamalarında yer alan Endüstri ile İlişkiler parametresinde ilk bin içerisinde yer alan nadir Türk üniversitelerinden birisiyiz. Bir önceki yıl 716, geçtiğimiz yıl ise 663’üncü sırada gösterildik. İmzaladığımız işbirliği protokolü sayısı 300’ü geçti. İnşallah bundan sonraki süreçte de aynı şekilde işbirliği sayılarımız artmaya devam eder” diye konuştu.
ÜNİVERSİTE, ÖĞRENCİ VE İŞ DÜNYASI KAZANÇLI ÇIKIYOR
Konuşmasında sadece müfredat eğitimi vererek öğrencileri mezun etmemin doğru bir yaklaşım olmadığı vurgusunu da yapan Rektör Kılavuz; “İş dünyası temsilcileriyle imzaladığımız protokollerde uygulamalı eğitim ve staj konularına özellikle dikkat ediyoruz. Karacabey Meslek Yüksekokulumuz gibi meslek yüksekokullarımızın tamamında farklı programlarda eğitim gören on binlerce öğrencimiz var. Onların nitelikli bir eğitim-öğretim süreci geçirmeleri, eğitim gördükleri program konusunda kendilerini geliştirmeleri ve mezuniyet sonrası için hazırlıklarını eksiksiz yerine getirmeleri adına özel bir gayretimiz var. İş dünyası temsilcileriyle imzaladığımız protokoller, geleceğin nitelikli personelinin yetiştirilmesine vesile oluyor. Burada üniversitemiz, öğrencilerimiz ve iş dünyası kazançlı çıkıyor. Taraflara hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
“STAJ KONUSUNU ÖNEMSİYORUZ”
Nestle Türkiye Gıda Sanayi A.Ş. Karacabey Fabrika Müdürü Aslı Senses ise protokolün imzalanmasında katkı sağlayan herkese teşekkür ederek konuşmasına başladı. Bursa Uludağ Üniversitesi’nin sadece Bursa’nın değil, Türkiye’nin en köklü eğitim kurumlarından birisi olduğuna işaret eden Fabrika Müdürü Aslı Senses; “Mevcut yöneticilerin liderliği altında imzalanan protokolleri takip ediyoruz. Öğrencilere sunulan staj imkanları ve sanayi kuruluşlarıyla farklı alanlarda partnerlik yapma talebini biliyor ve bunu son derece kıymetli buluyoruz. Nestle olarak öğrencilere yaz dönemi ve uzun dönem stajlar konusunda destek veriyoruz. Sonrasında da istihdam için öncelik tanıyoruz. Farklı programlar ile yeni mezun öğrencileri 2 yıllık dönüşümler ile eğitiyor ve sektöre kazandırmaya gayret ediyoruz. Ayrıca bölgede yerelleşme adımları kapsamında medikal alanda yeni yatırımlar yaptık. Bu sayede istihdam sayımızı yükselttik. Öğrencilerin henüz eğitim görürken bizlere gelerek üretimi, prosesi, teknolojiyi ve Ar-Ge’yi görmesi son derece kıymetli. İmzalayacağımız işbirliği protokolünü bu anlamda da önemsiyoruz” dedi.
BUÜ Karacabey MYO Müdürü Prof. Dr. Serdal Dikmen de protokolün mesleki eğitime destek vererek daha nitelikli öğrencilerin ilgili programları tercih etmesini sağlamak, öğrencilerin başarılarını teşvik etmek ve Türkiye’deki bilgi, beceri ve donanım sahibi mesleki ve teknik elemanların yetiştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla hazırlandığı bilgisini paylaştı.
Törende Karacabey MYO yöneticileri ve akademisyenler de hazır bulundu.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.