Nilüfer'den yeşil seferberliğe tam destek

Nilüfer Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da yeşil seferberliği başlattı. 20 bin fidan, 5 gün boyunca vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtılacak. Fidanları teslim alıp araçlarına yükleyen yüzlerce Nilüferli’nin ağaç sevgisi görülmeye değerdi.

Yayın: 13 Ocak 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 13.01.2020 16:55:30
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
834 okunma
Google News

Nilüfer Belediyesi’nin, kentteki yeşil alanları, vatandaşların katılımı ile artırmak amacıyla geleneksel hale getirdiği ağaçlandırma kampanyası bu yıl da başladı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü kampanya kapsamında Alaaddinbey Hizmet Binası’nda fidan dağıtımına başladı.

 

Leylandi, limoni servi, ladin, erguvan, Ihlamur ve oya türlerindeki fidanların dağıtımına ilk günden büyük ilgi gösterildi. Yüzlerce Nilüferli sabahın erken saatlerinden itibaren fidanlarını teslim almak üzere dağıtım noktasına gelmeye başladı.

 

Fidanlığına gelerek, başvuru dilekçesini dolduran vatandaşlar fideleri araçlarına yükledi. Ev, site ve iş yerlerinin bahçelerine dikmek üzere bir kişinin en fazla 15 adet fidan alabildiği kampanyadan yararlananlar Nilüfer Belediyesi’nin uygulamasından büyük memnuniyet duyduklarını ve yeşile katkıda bulunmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirttiler.

 

“Daha yeşil bir Nilüfer için”

 

Bu yıl kampanya çerçevesinde 20 bin adet fidan dağıtmayı hedeflediklerini belirten Nilüfer Belediye Başkanı  Turgay Erdem, “Bu kampanyayı çok önemsiyoruz. Yıl içerisinde birçok ağaçlandırma kampanyası yapıyoruz ancak Nilüferliler’in bize başvurarak fidanlarını teslim alması, onları kendilerinin dikmesi, sulaması ve bu fidanların büyüdüklerini görmeleri çok önemli. Doğa dostu ve daha yeşil bir Nilüfer için vatandaşlarımızın bu bilinçli yaklaşımı ve ağaç varlığını artırarak onlara sahip çıkmaları bizleri mutlu ediyor. İlginin yoğunluğu yeni hizmetler ve yeni ağaçlandırma kampanyaları için bizleri teşvik ediyor” diye konuştu. 

 

Daha yeşil bir Nilüfer için fidan dikmek isteyen vatandaşlar fidanları, Nilüfer Belediyesi Alaaddinbey Hizmet Binası’nda bulunan Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nden, 17 Ocak 2020 tarihine kadar 09:00 – 15:30 saatleri arasında tutanak karşılığında ücretsiz olarak alabilecek. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.