Nilüfer'de kitap çevirisi atölyesi

Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği Misi Akademi’de hafta sonunda İngilizceden Türkçeye Kitap Çevirisine Başlangıç Atölyesi düzenlendi.

Yayın: 17 Ekim 2021 - Pazar - Güncelleme: 17.10.2021 13:30:07
Editör -
Okuma Süresi: 51 sn.
392 okunma
Google News

Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü’nün farklı konularda, alanında değerli isimleri katılımcılarla buluşturduğu Misi Akademi atölyelerinde  bu defa  İngilizce’den Türkçe’ye Kitap Çevirisine Başlangıç Atölyesi düzenlendi. Kitap Çevirmeni Barış Gönülşen’in katıldığı atölye, çevrimiçi olarak gerçekleşti. Cumartesi ve pazar günleri gerçekleşen iki günlük atölyeye katılım yoğundu.

Barış Gönülşen atölyenin ilk gününde çeviri yaklaşımı hakkında konuştu ve kitap çevirmenliğinin ne olduğunu anlatarak, bu mesleği yapmak isteyenler için çeşitli kaynaklar önerdi. Adım adım çevirinin nasıl yapıldığını anlatan Gönülşen, çeviriye yeni başlayanlara önerilerde de bulundu.

İngilizce’den Türkçe’ye Kitap Çevirisine  Başlangıç Atölyesi’nin ikinci gününde de Barış Gönülşen, katılımcılara çeviri yapmaları için bir gün önceden verdiği metin üzerinde konuştu ve metni atölyede çevirdi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.