Nilüfer’de atık maske ve eldiven kutuları yaygınlaşıyor

Tek kullanımlık maske ve eldiven gibi atıkların bertarafı için çalışmalarını sürdüren Nilüfer Belediyesi, Heykel Rotary Kulübü’nün hibe ettiği atık kutularını muhtarlıklar ve kamu kurumlarına dağıtıyor.

Yayın: 16 Eylül 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 16.09.2020 12:59:10
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
828 okunma
Google News

Nilüfer Belediyesi, küresel salgınla birlikte kullanımı artan maske ve eldivenlerin, çevreye ve çöp bidonlarına atılmasıyla insan sağlığı açısından oluşacak risklerin önlem amacıyla geçen  Nisan ayından bu yana atık yönetimi ile ilgili yeni uygulamalar başlattı.

 

Nilüfer Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın genelgesi kapsamında pandemi süresince sıkça kullanılan maske, eldiven, ıslak mendil gibi kişisel hijyen malzemelerinin atıklarını, diğer evsel atıklardan ayrı toplamaya başlamıştı.

 

Atık yönetimi uygulaması kapsamında, Nilüfer Belediyesi ekipleri, ilçedeki evleri tek tek gezerek tıbbi atıkların toplanması konusunda hem vatandaşları bilgilendiriyor, hem de bu atıkları ayrı toplayacakları özel yapım poşetleri dağıtıyor. Hizmet birimlerinde tek kullanımlık maske ve eldiven gibi hijyen malzemelerinin bertarafı için gri renkli atık kutularının kullanımını sağlayan Nilüfer Belediyesi, bu uygulamayı muhtarlıklarda da yaygınlaştıracak. Bu kapsamda Heykel Rotary Kulübü’nün Nilüfer Belediyesi’ne hibe ettiği ve Kulüp Başkanı Faik Kartal’ın teslim ettiği atık kutuları  muhtarlıklar ve kamu kurumlarına dağıtılmak üzere Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Remzi Çınar tarafından teslim alındı.  

 

Gezici ekiplerce yapılan bilgilendirmede de evlerde kullanılan maske, eldiven gibi atıkların evsel çöplerden ayrı olarak bir poşette toplanması ve bu atıkların 72 saat kapalı bir odada veya balkonda insanların erişimine uzak bir şekilde bekletilmesi isteniyor. 72 saat geçtikten sonra bu atıkların da evsel çöplerle birlikte atılabileceği belirtiliyor.

 

Maske ve eldiven gibi kişisel hijyen malzemelerinin evlerde toplanabilmesi için özel olarak yaptırılan ve üzerinde kısa bir bilgilendirmenin yer aldığı atık poşetlerinin ve kurumlara yönelik hazırlanan atık kutularını dağıtmaya devam ettiklerini ifade eden  Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Remzi Çınar, vatandaşlardan bu konuda duyarlı olmalarını istedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.