Nihal Olçok'tan, Olçok ailesinin soyadı tepkisine yanıt

Olçok Ailesi'nin "Nihal Hanım'ın 'Olçok' soyadını kullanmasına rıza gösteriyoruz" açıklamasına ismi Davutoğlu'nun kuracağı partiyle anılan Nihal Olçok'tan yanıt geldi. Olçok, "Ben Abdullah'ın annesiyim. Bunu mu ispat edeceğim millete. Oğlum şehit olmuş. Ben bir şehit annesiyim. Elbette Olçok soyadını gururla kullanacağım" dedi.

Yayın: 07 Aralık 2019 - Cumartesi - Güncelleme: 07.12.2019 08:43:20
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1160 okunma
Google News

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan Erol Olçok'un ailesi, ismi Davutoğlu'nun kuracağı partiyle anılan Nihal Olçok'un 2016 yılında eşinden boşandığını belirterek, "Nihal Hanım'ın soyadımızı kullanmasına rıza göstermiyoruz. Söz konusu beyanları, sadece Nihal Hanım'ın şahsi görüşlerinden ibarettir." açıklamasında bulunmuştu. 15 Temmuz'da eşi ile oğlunu şehit veren Nihal Olçok ise bu tepkiyle ilgili, "Elbette Olçok soyadını kullanacağım. Ben Abdullah'ın annesiyim. Bunu mu ispat edeceğim millete. Oğlum şehit olmuş. Ben bir şehit annesiyim. Elbette Olçok soyadını gururla kullanacağım" dedi.

 

Gazeteci Suat Toktaş, Babıali Tv'de sunduğu programında, Nihal Olçok ile yaptığı telefon görüşmesinde kendisine aktardıklarını dile getirdi.

 

"BEN BİR ŞEHİT ANNESİYİM"

 

Soyadı tartışmasına dair Nihal Olçok'un kendisine, "Elbette Olçok soyadını kullanacağım. Ben Abdullah'ın annesiyim. Bunu mu ispat edeceğim millete. Oğlum şehit olmuş. Ben bir şehit annesiyim. Elbette Olçok soyadını gururla kullanacağım" dediğini aktaran Toktaş, "Benim Olçok kadar gurur duyacağım bir soyadım var ama ben bir şehit annesiyim" dedi.

 

"ASIL BUNU SORMAK LAZIM"

 

Olçok'un kendisine asıl sorununun çocuklarının velayetinin amcalarına verilmesi olduğunu söylediğini belirten Toktaş, Olçok'un şu sözlerini aktardı: "Asıl soru bu. Oğlum on yedisinde toprağa verildi. On sekizinde dava açtı cevap Olçok. Hangi hukuk sistemi annesi yaşayan çocuğun velayetini, vesayetini amcaya vermiştir. Asıl bunu sormak lazım."

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.