NASA yarışmasını Van Gölü fotoğrafı kazandı

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı'nın (NASA) düzenlemiş olduğu "Dünya Turnuvası" adlı online fotoğraf yarışmasında finale kalan Van Gölü fotoğrafı, 930 binle oyla birinci seçildi.

Gündem Yayın: 13 Nisan 2021 - Salı - Güncelleme: 13.04.2021 17:53:49
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
2056 okunma
Google News

NASA, 20 yılı aşkın sürede Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) görev yapan astronotlar tarafından çekilmiş dünya fotoğraflarının yer aldığı bir yarışma başlattı.

ASTRONOTLARIN ÇEKTİĞİ 32 FOTOĞRAF YARIŞTI, VAN GÖLÜ BİRİNCİ OLDU

32 fotoğrafın yarıştığı 'Dünya Turnuvası' isimli online yarışmada Astronot Kate Rubins tarafından 2016 yılında Uluslararası Uzay İstasyonu'nun yörüngesinde dolanırken çekilen Van Gölü'nün eşsiz bir fotoğrafı 930 bin oyla birinci oldu.

 

VAN GÖLÜ FOTOĞRAFI 2016 YILINDA ÇEKİLMİŞTİ

Astronot Kate Rubins'in 12 Eylül 2016'da çektiği Van Gölü'nün uzaydan göründüğü fotoğrafla ilgili ayrıca Van Gölü'nün dünyanın en büyük sodalı gölü olduğu bilgisine de veriliyor.

 

YARIŞMA SÜRERKEN SİTE ÇÖKMÜŞTÜ

Tüm Türkiye'de oylama için seferberlik başlatılırken oylama sırasında ise NASA'nın sitesi çökmüştü. Van Gölü fotoğrafına oy vermek için siteye giren vatandaşlar "Üzgünüm, dünya gözlemevi şu anda kullanılamıyor. Lütfen birkaç dakika içinde tekrar deneyin" yazısıyla karşılaşmıştı.

 

 

 

İKİ FOTOĞRAF FİNALE KALMIŞTI

8 Mart'ta Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan çekilmiş 32 favori fotoğrafla başlayan yarışmanın finaline kalan Astronot Kate Rubins'in 12 Eylül 2016'da çektiği Van Gölü fotoğrafı ile Astronot Don Pettit tarafından 2012'de çekilen Amerika kıtası üzerinde hareket halindeki yıldızların göründüğü fotoğraf finalde yarıştı.

 

 

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.