Mustafakemalpaşa ormanlarında temizlik seferberliği

Türkiye'de pek çok farklı noktada başlayan orman yangınları sonrası Mustafakemalpaşa Belediyesi, Orman Bölge Müdürlüğü işbirliğiyle ormanlık alanlarda temizlik seferberliği başlattı.

Yayın: 05 Ağustos 2021 - Perşembe - Güncelleme: 05.08.2021 18:04:05
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
736 okunma
Google News

Başkan Mehmet Kanar’ın talimatıyla belediye ekipleri ormanlık alanlarda yangına sebebiyet verebilecek faktörleri temizlemek için çalışma başlatırken dağ tepe demeden her yer didik didik tarandı. Orman temizleme seferberliğine ilçedeki bazı dernek kuruluşlarına üye olan çok sayıda çevre gönüllüsü de katıldı.

 

Özellikle son dönemlerde artan can ve mal kayıplarıyla sonuçlanan orman yangınlarından sonra çalışmalarını hızlandıran ekipler, yangına yol açacak cam kırıkları, çöp ve plastik atıkları toplayarak ormanları koruma altına aldı.

 

Mustafakemalpaşa genelinde mesire alanları başta olmak üzere ormanlık alanlarda denetimlerin ve temizleme çalışmalarının aralıksız devam edeceğini belirten Belediye Başkanı Mehmet Kanar, “Orman Bölge Müdürlüğü, Tema Vakfı, Kirmasti Offroad, Akar Mahallesi Sosyal Yardımlaşma Derneği, Paşa Patileri Derneği ve çevre gönüllüleriyle ormanlara sahip çıktıklarını ifade etti.

 

Başkan Kanar, “Temizlik ve güvenlik personellerimizle olası yangınlara sebebiyet verecek faktörlerin önüne geçmek adına sahadayız. Lütfen tedbiri elden bırakmayalım, cam ve izmarit atıklarını yeşil alanlardan uzak tutalım. Sabotaj ve kundaklama eylemlerine karşı acilen güvenlik güçlerimizi haberdar edelim. Orman temizleme seferberliğimiz devam edecek. Destek veren herkese teşekkür ederim” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.