Müsilaj çalışmalarında yeni gelişme

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Marmara Denizinde devam eden müsilaj temizleme çalışmalarına ilişkin açıklamada bulundu.

Yayın: 21 Haziran 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 21.06.2021 13:30:18
Editör -
Okuma Süresi: 53 sn.
1193 okunma
Google News

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Marmara Denizi'nde devam eden müsilaj temizleme çalışmalarına ilişkin sosyal medya hesabından bilgi verdi.

 

Bakan Kurumun resmi Twitter hesabından yaptığı açıklama şöyle:

Marmara Denizimizdeki müsilaj seferberliğimize aralıksız devam ediyoruz. 22 Haziran Salı günü Kocaeli Körfezde 4, Pendik Marinada 1 noktadan Marmara Denizimizin 30 metre derinliğine oksijen vereceğiz.

 

Marmara Denizini Koruma Eylem Planı çerçevesinde, ileri teknolojideki oksijenlendirme cihazlarıyla denizimizin derinliklerindeki çözülmüş oksijeni artırmayı hedefliyoruz. Pilot uygulamayla yurt dışı örneklerindeki gibi bir çalışma gerçekleştireceğiz.

 

Denizimize oksijen veren cihazları 5 farklı noktada kullanacak ve çözülmüş oksijen değerlerini anlık takip edeceğiz. 6 ila 8 hafta sürecek çalışmamızın sonucuna göre uygulamamızı daha geniş sahada sürdüreceğiz. Marmara Denizimizi kaderine terk etmeyeceğiz.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.