MÜSİAD Bursa Şubesi GUHEM’i ziyaret etti

MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Nihat Alpay, Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi’nin (GUHEM) eşsiz bir proje olduğunu belirterek, “GUHEM, Türkiye’nin uzay ve havacılık alanındaki çalışmalarında bir mihenk taşı olacak” dedi.

Yayın: 16 Haziran 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 16.06.2021 13:30:15
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
949 okunma
Google News

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi Başkanı Nihat Alpay ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın destekleri, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve TÜBİTAK işbirliğinde hayata geçirilen Türkiye’nin uzay temalı ilk eğitim merkezi GUHEM’i ziyaret etti. BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Alparslan Şenocak ve GUHEM Genel Müdürü Halit Mirahmetoğlu eşliğinde merkezi inceleyen heyet, faaliyetler hakkında bilgi aldı ve düzenekleri denedi.

 

“BURSA’NIN SEMBOLÜ HALİNE GELDİ”

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Alparslan Şenocak, GUHEM’in Türkiye’nin uzay ve havacılık temalı ilk eğitim merkezi olduğunu söyledi. Şenocak, BTSO’nun 2013 yılında ortaya koyduğu vizyonla inşa edilen GUHEM’in 13 bin metrekare kapalı alana sahip olduğunu belirterek, “Merkezde uzay ve havacılıkla ilgili eğitim amaçlı 160’tan fazla interaktif düzenek, havacılık öğrenme ve uzay inovasyon merkezi ile birbirinden farklı uygulamalar yer alıyor. GUHEM, uzay ve havacılık alanında genç neslin farkındalığını artıracak ve ilham kaynağı olacaktır.” dedi. Merkezin sıra dışı mimarisiyle Bursa’nın sembollerinden biri haline geldiğini ifade eden Şenocak, MÜSİAD Yönetimine ziyaretleri için teşekkür etti.

 

 

“GUHEM, EŞSİZ BİR ESER”

Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Nihat Alpay, GUHEM’i yapım aşamasından beri ilgi ve heyecanla takip ettiklerini belirterek, “MÜSİAD Bursa Şubesi Yönetim Kurulu olarak GUHEM’i ziyaret ettik ve şehrimize kazandırılan bu güzel eseri yakından görmenin mutluluğunu yaşadık. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın önemli projelerinden biri olan GUHEM, uzay ve havacılıkla ilgili çocuklarımıza ve gençlerimize ufuk kazandıracak eşsiz bir eser olmuş. Türkiye’de farklı kentlerde bilim merkezleri olsa da uzay ve havacılık alanında GUHEM’in başka bir örneği yok. Burası ülkemizin uzay ve havacılık çalışmalarında bir mihenk taşı olacak ve önemli bir katma değer sağlayacaktır. Bu güzel eseri şehrimize kazandırdığı için BTSO Başkanımız Sayın İbrahim Burkay ve ekibine teşekkür ediyorum.” dedi.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.