Muharrem İnce 'Ben de adayım' dedi, Kılıçdaroğlu'da...

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce'nin genel başkanlığı adaylığına ilişkin soruya cevap verdi. Kılıçdaroğlu, "İlla tek aday olacak diye bir kuralımız yok zaten. İki aday da beş aday da olur." dedi.

Siyaset Yayın: 04 Kasım 2019 - Pazartesi - Güncelleme: 04.11.2019 09:15:41
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
1112 okunma
Google News

CHP muhabirleriyle bir araya gelen Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin 37'nci Olağan Kurultay sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce'nin genel başkan adaylığına ilişkin bir soruya ise, "Olabilir arkadaşlar.İlla tek aday olacak diye bir kuralımız yok zaten. İki aday da beş aday da olur." ifadelerini kullandı.

 

"HERKES ADAY OLABİLİR"

 

Muharrem İnce'nin genel başkan adaylığına ilişkin açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, "Aday ol, aday olma diye bir şey yok. Herkes arzu ederse aday olur." dedi.

"İlla tek aday olacak diye bir kuralımız yok zaten. İki aday da beş aday da olur. Ama kavga asla" diyen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: Kim kavga ederse o partiden ayrılmak zorundadır. Biz onu partide tutmayız. Oturur demokratik açıdan yarışırlar buna bizim saygımız var.

 

MUHARREM İNCE: ADAY OLACAĞIM

 

CHP'nin 2018 Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, CHP'de delegeler isterse genel başkanlığa aday olabileceğini söyledi. Adaylık için sahaya inip delegelerden oy istemeyeceğini belirten İnce, genel başkanlık sonrası cumhurbaşkanlığına aday olacağını açıkladı.

 

İBB'NİN YETKİLERİNİN KISITLANMASI

 

Boğaziçi Yasası ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yetkilerinin kısıtlanmak istendiği tartışmalarını değerlendiren Kılıçdaroğlu,"O rant, İstanbulluya ait, saraya değil" dedi. Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi:

 

CHP'li belediyeler hemen hemen 12 ay denetleniyor. İçişleri Bakanlığı kontrolörleri, müfettişleri, Sayıştay denetçileri denetliyorlar. Şikayetimiz yok, denetlesinler. Verilmeyecek hesabımız yok.

 

Buradan bir sonuç elde edemeyince "Acaba yasal olarak biz nasıl müdahale edebiliriz, İstanbul'un rantını nasıl paylaşabiliriz…" noktasına geliyorlar. "Oradaki kupon arazi bile satılırken benim haberim olsun" diyen kişi bu ülkede Cumhurbaşkanlığı yapamaz. Çünkü kişisel çıkarı için rantı kontrolü altına almak istiyor.

 

"HALK SEÇTİ"

 

Ülkenin çıkarı olsa, onu gözetse İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı alacak o rantı, İstanbul için kullanacak.Şimdi İstanbullu için kullanması ne demektir, İstanbulluların saygısını sevgisini kazanmak demektir. Buna engel olmak istiyorlar. "İstanbulluların sevgisini saygısını kazanmasın, biz alalım o rantı elinden yandaşlarımıza verelim."

 

Belediyenin bazı gelirlerini kısma yönünde de bazı iddialar olduğunu biliyoruz. Bıraksınlar İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı kendi görevini yapsın.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.