Mudanya'da esnafın yöresel tepkisi ses getirdi

Bursanın Mudanya ilçesinde yöresel adı altında açılan fuar görünümlü ürünler pazarına esnaflar tarafından gösterilen tepki üzerine pazar kurulduktan üç gün sonra kaldırıldı.

Yayın: 22 Eylül 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 22.09.2021 21:30:04
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
508 okunma
Google News

Bursa'nın Mudana ilçesinde Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın tepki göstererek kaldırılması için yasal başvuru yaptığı Hükümet Konağı arkasındaki Mudanyaspor Otoparkı'nda açılan ve 26 Eylül'e kadar açık kalacak olan Yöresel Ürünler Pazarı kaldırıldı.

Esnafların şikayetleri üzerine Mudanya Kaymakamı Ayhan Terzi'nin talimatıyla ilçe trafiğine olan olumsuz etkisiz göz önüne alınarak Mudanya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından kaldırıldı. Oda Başkanı Ertan Abdulazizoğlu, Mudanya esnafının sahipsiz olmadığını belirterek, "Bu tür oluşumlara asla müsamaha göstermeyeceğiz" dedi.

Bin 850 esnafın hakkını savunduklarını dile getiren Başkan Abdulazizoğlu, "Yöresel Ürünler Pazarı adı altında bundan sonra Mudanya'da olur olmadık zaman ve yerlerde kurulan pazarlara cefakar esnaf kardeşlerimin tahammülü kalmamıştır. Yöresel denilen ürünlerin hepsini odamıza kayıtlı pek çok işyeri zaten halkımıza sunuyor. Pandemi tedbirleri dolayısıyla dükkanını açamayan ancak masrafları durmayan, kredi çeken esnaflarımıza haksızlık yapılmasını, ekmeklerinin ellerinden göz göre alınmasını hoşgörüyle karşılamamızı kimse bizden beklemesin. Bugünden sonra bu tür pazarları Mudanya’mıza musallat etmek isteyenlere asla izin vermeyeceğiz" diye konuştu. Başkan Abdulazizoğlu, başta Mudanya Kaymakamı Ayhan Terzi ve Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz'a hassasiyetlerinden ötürü teşekkür etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.