MSB görüntüleri paylaştı... Komandolarımız Haftanin'e böyle girdi

Milli Savunma Bakanlığı, Kuzey Irak'taki terör hedeflerine yönelik Pençe-Kaplan Operasyonu'nun başladığını açıkladı. Operasyon kapsamında İHA ve SİHA'larla desteklenen komandolar, hava hücum harekatıyla bölgeye intikal etti.

Gündem Yayın: 17 Haziran 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 17.06.2020 07:44:52
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
838 okunma
Google News

 

Milli Savunma Bakanlığı, Kuzey Irak'ta yuvalanan bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik Pençe-Kaplan Operasyonu'nun başladığını duyurdu.

 

Bakanlığın Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Pençe-Kaplan Operasyonu başladı. Kahraman Komandolarımız Haftanin'de!" denildi.

 

"KOMANDOLAR BÖLGEYE İNTİKAL ETTİ"

 

Milli Savunma Bakanlığı'nın açıklamasının devamında şu ifadelere yer verildi:

 

Halkımızın ve hudutlarımızın güvenliğini tehdit eden PKK ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirmek maksadıyla; Hava Kuvvetleri, ateş destek vasıtaları, ATAK Helikopterleri, İHA ve SİHA'larla desteklenen Komandolarımız, hava hücum harekâtıyla bölgeye intikal etmişlerdir.

 

"OPERASYON, MEŞRU MÜDAFAA HAKLARIMIZ ÇERÇEVESİNDE İCRA EDİLMEKTEDİR"

 

Pençe-Kaplan Operasyonu'nun uluslararası hukuktan doğan meşru müdafaa hakları çerçevesinde icra edildiği belirtilen açıklamada, "Operasyon, karakol ve üs bölgelerimize artan taciz ve saldırı teşebbüsünde bulunan PKK ve diğer terörist unsurlara yönelik düzenlenmektedir" ifadelerine yer verildi.

 

OPERASYON BAŞARIYLA SÜRÜYOR

 

MSB'den gece saat 03.00 sularında yapılan açıklamada ise "Hava hücum harekatı öncesinde bölgede konuşlu topçu birliklerimizce belirlenen hedefler yoğun şekilde ateş altına alınarak, tam isabetle vuruldu. #Pençe-Kaplan Operasyonu, planlandığı şekilde başarıyla sürüyor" ifadelerine yer verildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.