Milyonlarca Türk'ün yaşadığı Avrupa ülkesinde yüzlerce yeni korona vakası

Almanya'da koronavirüs vaka sayısı pik yaparak bir günde 2 bin 801 kişi arttı. Toplam vaka sayısı ise 10 bin 999'a yükseldi.

Dünya Yayın: 19 Mart 2020 - Perşembe - Güncelleme: 19.03.2020 13:13:47
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
749 okunma
Google News

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve binlerce insanın ölümüne yol açan koronavirüs, Avrupa'ya yayılmaya devam ediyor. Almanya'da da vaka sayısı, salgının başından beri bir gündeki en yüksek artışını gerçekleştirerek pik yaptı. Bugün 2 bin 801 yeni vakanın tespit edildiği ülkede, toplam vaka sayısı 10 bin 999'a yükseldi. Öte yandan ülkede milyonlarca Türk vatandaşın yaşıyor olması da dikkat çeken husus oldu.


 

İTALYA VE İSPANYA'DAN SONRA 3'ÜNCÜ SIRADA

 

Almanya toplamda 10 bin 999 vaka sayısına ulaşarak İtalya ve İspanya'dan sonra en fazla vakanın görüldüğü 3'üncü Avrupa ülkesi oldu. Vaka sayısının 10 bini geçmesine rağmen ülkede ölümcül virüs sayısından hayatını kaybedenlerin sayısının 28 olması dikkat çekti.

 

VİRÜS SEBEBİYLE MÜLTECİ PROGRAMI ASKIYA ALINDI

 

Almanya koronavirüs salgını nedeniyle Türkiye ile mülteci kabul programını askıya aldı. Bakanlık sözcüsü çarşamba günü yaptığı açıklamada, Türkiye ile 2016'da yapılan anlaşmanın koronavirüs salgının yayılmasını önlemek amacıyla sınırların kapatılması sonucu askıya alındığını açıkladı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.