Milletvekillerine, vekil maaşı az gelince... 'Arabuluculuk' sınavını kaçırmadılar!

Geçtiğimiz hafta yapılan arabuluculuk sınavına, AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz'un da aralarında bulunduğu 200 vekil de katıld

Gündem Yayın: 02 Aralık 2019 - Pazartesi - Güncelleme: 02.12.2019 13:56:33
Editör -
Okuma Süresi: 52 sn.
1377 okunma
Google News

Adelet Bakanlığı'nın geçtiğimiz yıllarda başlattığı ve Bülent Arınç gibi isimlerin de yaptığı arabuluculuğa, vekillerin ayrı bir ilgisi var.

 

24 Kasım'da yapılan arabuluculuk sınavına, TBMM'de bulunan 200 milletvekili de katıldı.

 

Bu vekiller arasında AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz da var.

 

Yavuz, tekrar edilen İBB Başkanlığı seçimleri öncesinde yaptığı açıklamalarla kamuyounda sıkça yer almıştı.

 

Ali İhsan Yavuz'un "Hiçbir şey olmasa bile kesinlikle bir şey oldu." açıklaması fenomen olmuş, üzerine capsler ve videolar yapılmıştı.

 

ARABULUCULUK NEDİR?

 

Arabuluculuk, hukuk sistemi gelişmiş ülkelerde yaygın olarak kullanılan bir "Alternatif uyuşmazlık çözümü" yöntemidir. Arabuluculuk; tarafların içinde bulundukları uyuşmazlığı tarafsız bir üçüncü kişi yardımı ile mahkemeye gitmeden ya da mahkeme yönlendirmesiyle çözmelerinde kullanabilecekleri bir yöntemdir.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.