Meteoroloji'den dikkat çeken uyarı! Kuvvetli kar yağışı geliyor

Meteoroloji'den gelen son bilgilere göre Karadeniz'in doğu kıyılarında yağışlar görülecek. Öte yandan bir süredir yurdu terk etmiş olan kar yağışları da geri dönüyor. Şırnak, Hakkari ve Van çevrelerinde de zaman zaman kuvvetli şekilde yağışlar beklenirken, Van'daki yağışların öğle saatlerine kadar kuvvetli kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Yayın: 13 Ocak 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 13.01.2020 09:30:04
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
971 okunma
Google News

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu, Şırnak, Van ve Hakkari çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerine kadar Van çevrelerinde kuvvetli kar yağışı şeklinde olmak üzere, kıyı kesimlerde yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte, yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

 

HAVA SICAKLIĞI

 

Önemli bir değişiklik olmayacağı ve mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

 

RÜZGAR

 

Kuzey ve doğu yönlerden hafif, doğu kesimlerde yer yer orta kuvvete eseceği tahmin ediliyor.

 

KUVVETLİ KAR YAĞIŞI UYARISI

 

Van çevrelerinde devam eden kar yağışının öğle saatlerine kadar yer yer kuvvetli (10-20 cm) olması beklendiğinden yaşanabilecek buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

 

Bursa'daki 5 günlük hava durumu ise şöyle;

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.