MESS ile anlaşma sağlanamadı, Türk Metal grev kararı aldı!

Toplu iş sözleşmesi sürecinde işveren sendikası MESS ile anlaşamayan Türk Metal Sendikası grev kararı aldı. Kararı Bursanın Gemlik ilçesinde Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak açıkladı.

Ekonomi Yayın: 25 Aralık 2021 - Cumartesi - Güncelleme: 25.12.2021 13:30:05
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
644 okunma
Google News

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, sendikanın aldığı grev kararını Bursa'da Gemlik Şubesi'nin genel kurulunda yaptığı konuşmada açıkladı.

Sözün bittiği yerde olduklarını belirterek, 'bıçağın kemiğe dayandığı noktadayız' diyen Genel Başkan Pevrul Kavlak, "Bundan sonraki süreçte, eylemse eylem, grevse grev" diyerek hafta başından itibaren eylemlere devam edeceklerini söyledi.

'Son birkaç gündür, örgütlü olduğumuz bütün bölgeleri eylem alanına çevirdik. Bütün bölgelerde küçük çaplı mitinglerle mücadelemizi yükselttik" diyen Kavlak, "21 Aralık günü İzmir'de alanlardaydık, Çarşamba günü Manisa'daydık, Perşembe günü Bursa Kent Meydanını inlettik, dün de Eskişehir'deydik. Bugün Bursa Gemlik'teyiz. Pazartesi'nden itibaren eylemlerimize devam edeceğiz. Çerkezköy'de, Gebze'de, Bolu'da, Sakarya'da, Ankara'da olacağız. Her yerde, her meydanda biz olacağız, hiç durmayacağız. Ben bugün buraya, yalnızca eylem planlarımızı anlatmaya değil, başka bir kararımızı da açıklamaya geldim. Mücadelemizin en etkili silahını buradan,Gemlik'ten bütün Türkiye'ye duyurmaya geldim. Buraya grev kararımızı alarak geldim" diye konuştu.

Aldıkları grev kararını açıklayan Kavlak, "Artık yalnızca sokaklar, caddeler, meydanlar değil, artık her yer eylem yeridir, her yer, bütün işyerleri eylem alanıdır. Grev kararımız hayırlı olsun, gazamız mübarek olsun" dedi.

MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi kapsamına giren işyerleri arasında, Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşları olan Renault, Mercedes, MAN, Türk Traktör, Ford Otosan,Tofaş, Arçelik, Bosch, Otokar ve bunların yan sanayileri yer alıyor.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.