Merkez Bankası faizi sabit tuttu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizini yüzde 19 düzeyinde sabit tuttu.

Ekonomi Yayın: 12 Ağustos 2021 - Perşembe - Güncelleme: 12.08.2021 14:30:17
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
920 okunma
Google News

TCMB Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 19 düzeyinde sabit tutulmasına karar verildiğini açıkaldı.

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu başkanlığında toplanan kurul, fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda eldeki tüm araçların kararlılıkla kullanmaya devam edileceğini vurguladı. TCMB PPKdan yapılan yazılı açıklamada, "Gelişmiş ülkeler başta olmak üzere dünya genelinde aşılamanın hızlanması küresel ekonomide toparlanma sürecini desteklemektedir. Bununla birlikte, aşılama programlarında ilerleme kaydeden ekonomiler kısıtlamaları hafifleterek iktisadi faaliyette daha güçlü bir performans sergilemektedir. Küresel talepteki hızlı toparlanma, emtia fiyatlarındaki yüksek seyir, bazı sektörlerdeki arz kısıtları ve taşımacılık maliyetlerindeki artış uluslararası ölçekte üretici ve tüketici fiyatlarının yükselmesine yol açmaktadır. Başlıca tarımsal emtia ihracatçısı ülkelerde yaşanan iklim koşullarının küresel gıda fiyatları üzerine olumsuz yansımaları görülmektedir. Yükselen küresel enflasyon ve enflasyon beklentilerinin uluslararası finansal piyasalar üzerindeki etkileri önemini korumaktadır" ifadelerine yer verildi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.