Memur ve emekli zammı için gözler enflasyonda

Memur, memur emeklisi, SSK ve Bağ-Kurluların gözü pazartesi açıklanacak enflasyon rakamlarına çevrildi. Maaşlara yapılacak zam oranı ilk 6 aylık rakamın netleşmesiyle belirlenecek.

Ekonomi Yayın: 02 Temmuz 2021 - Cuma - Güncelleme: 02.07.2021 13:30:13
Editör -
Okuma Süresi: 36 sn.
1012 okunma
Google News

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) pazartesi günü açıklayacağı haziran ayı enflasyon verisiyle yılın ilk 6 ayına ait enflasyon rakamı ortaya çıkacak. Oranlar, işçi, memur ve emeklileri yakından ilgilendirirken, ücret, maaş ve aylıklara yapılacak zamda belirleyici olacak.

Enflasyon oranının doğrudan etkileyeceği kesimlerin başında işçi, memur ve emekliler gelecek. Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, 5. Dönem Toplu Sözleşmesi'nde 3 milyon 200 bin memur ile 2 milyona yakın memur emeklisi için 2021 yılında 3+3 zam kararı vermişti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.