Mavi Vatan, Bursa İnegöl'de konuşuldu

İnegöl Belediyesi ile Sultan Abdülhamid Han Eğitim ve Kültür Derneği iş birliğinde düzenlenen “Denizlerimizdeki Misak-ı Milli Mavi Vatan” söyleşisine katılan Müstafi Emekli Tümamiral Cihat Yaycı, Mavi Vatanın milli bir mesele olduğunu belirterek, siyasete bulaştırılmaması gerektiğini söyledi.

Yayın: 09 Ocak 2022 - Pazar - Güncelleme: 09.01.2022 13:30:06
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
661 okunma
Google News

İnegöl Belediyesi, Sultan Abdülhamid Han Eğitim ve Kültür Derneği iş birliği ile Türkiye’de ilk olacak bir organizasyona imza attı. Özellikle son 5-6 yılda sıkça ifade edilen Mavi Vatan konusu, Mavi Vatan’ın geliştiricileri tarafından doğrudan ilçe halkına anlatıldı.

Aynı zamanda akademisyen ve yazar olan, Mavi Vatan’ın geliştiricisi olarak tanınan, Türk Denizcilik ve Global Stratejiler Merkezinin Kurucusu Müstafi Emekli Tümamiral Cihat Yaycı, AK Parti MKYK Üyesi Metin Külünk ve Gazeteci-Yazar Ardan Zentürk’ün konuşmacı olarak katıldığı “Denizlerimizdeki Misak-ı Milli Mavi Vatan” söyleşisi düzenlendi.

Türkiye'nin gelecek adına ciddi bir mücadele verdiği, dünyanın merkezi konumundaki Doğu Akdeniz’in doğru anlatılması ve anlaşılması, aynı zamanda denizlerdeki misakı millimiz olan Mavi Vatanın öneminin farkına varılması adına yapılan organizasyon, Beşinci Mevsim Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Mavi Vatan’ın geliştiricisi Müstafi Emekli Tümamiral Cihat Yaycı ise 462 bin km2’lik bir Mavi Vatan’dan bahsedildiğini vurgulayarak konuşmasına başladı. Mavi Vatan konusunun milli bir mesele olduğuna dikkati çeken Yaycı, "Mavi Vatan milli bir meselesidir. Siyasete bulaştırılmaması gerekir. Bu Türkiye’nin milli politikasıdır. Buna göre savunulmalıdır. Milli politikaya karşı çıkan da milli değildir zaten. Milli politikada şahıslar değişir, hükümetler değişir ama politikalar, hedefler değişmez. Bizde ise maalesef hedef tartışması yapılıyor. O zaman milli siyaset oluşmuyor. Siz şimdi Yunanın, Rum’un, Ermeni’nin, Avrupalının söylediği gibi Türkiye’yi Mavi Vatanla yayılmacı, saldırgan, genişlemeci, emperyal, Yeni Osmanlıcı gibi tanımlarla itham ederseniz, ben sizi sorgularım kimden fonlanıyorsunuz diye. Ben bir Atatürk milliyetçisiyim. Benim Atatürkçülüğümü kimse tartışamaz” diye konuştu.

Bu arada söyleşi öncesi kültür merkezi fuaye alanında Türk Denizcilik tarihinin başlangıcı olarak kabul edilen 1081 Çaka Bey ile başlayıp günümüze kadar Türk Denizciliğini anlatan bir fotoğraf sergisi de ilgi gördü.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.