Markanızı sosyal medya reklamlarıyla müşterilerinize duyurun!

Sosyal medya reklamları, kısa sürede hedef kitleye en fazla şekilde ulaşmayı amaçlayan bir reklam türüdür.

Yayın: 14 Aralık 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 14.12.2020 10:51:51
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
2854 okunma
Google News

Sosyal medya reklamları nedir?

 

Günümüz teknolojisi ile birlikte insanlar gündelik yaşamlarında zamanının büyük kısmını sosyal medya sitelerinde geçiriyor. Bu sebeple sosyal medya siteleri firmalar için en ideal ve olmazsa olmaz reklam alanları haline gelmiş durumda.
 

İlk olarak Google tarafından başlatılan  bir tür yapay zeka olarak hazırlanmış adsense - adwords sistemine benzer mantıkla çalışan reklam sağlayıcılar yakın geçmişte çoğalan sosyal medya siteleri tarafından da devreye alındı. Ziyaretçinin ilgi alanları, paylaşımları ve internetteki arama sorgularına kadar bir çok bilgiyi depolayan tarayıcı çerezleri sayesinde sosyal medya platformlarının reklam servisleri reklam veren firmalara uygun kriterlerde bir çok reklam türü ve alanına olanak sağlıyor.
 

Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, Linkedin ve Tumblr dünya genelinde kendini kanıtlamış ve insanların uzun süreler vakit geçirdiği öne çıkmış platformlar. Ortalama bir sosyal medya kullanıcısı gününün toplamda minimum 3 saatini sosyal medya hesaplarında gezinerek geçiriyor.
 

Sosyal medya reklamlarında hangi platformlar daha avantajlı? sorusuna en iyi yanıt, reklamını yapacağınız ürün ya da hizmetin türüne göre kapsamlı bir çalışma ile belirlenmesi olacaktır. Bu konularda hiç fikir sahibi olmayanlar için en uygun seçenek ise sosyal medya reklamları konusunda danışmanlık hizmeti alması olmalıdır. Sosyal medya uzmanları tarafından marka, ürün ya da hizmete uygun niteliklerdeki hedef kitleyi belirledikten sonra tanıtıma uygun reklam türü ve parametreleri belirlenerek reklam yayına alınır ve kısa sürede müşterilerden direkt ya da dolaylı yoldan iletişime geçmeleri beklenir.
 

Türkiye’de sosyal medya kullanımında ilk sırayı Facebook ve Instagram alıyor. Bu iki platform diğer platformlara göre ulaşmak istenilen hedef kitlelerin tamamını bir arada bulundurabilme özelliği ile sosyal medya reklamlarında tercih olarak öne çıkıyor.
 

Ürün ya da hizmetinizi sosyal medya reklamları ile en iyi hedef kitleye en kısa sürede ulaşması için  işinde uzman freelancer'lar ile Bionluk üzerinden iletişime geçebilirsiniz.
 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.