Mahallede koronavirüs şoku! Peş peşe 4 can aldı

İzmir'in Menderes ilçesine bağlı Küner mahallesinde, önceki gün korona virüsü vaka sayısının 70'e ulaştığının açıklanmasının ardından dün testleri pozitif çıkan 4 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi

Gündem Yayın: 02 Temmuz 2020 - Perşembe - Güncelleme: 02.07.2020 09:14:21
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1298 okunma
Google News

Vefat edenlerden üç kişinin 65 yaş üstü olduğu ve hastaların durumlarının ağır olması sebebiyle tedavilerinin sürdüğü hastanede öldükleri öğrenilirken, bir kişinin 37 yaşında hayatını kaybettiği ortaya çıktı.

 

Korona virüsü vaka sayısının hızla arttığı Küner mahallesinde, tüm vatandaşlara Kovid-19 testi yapıldı. Vaka sayısının 70'e yükseldiğini söyleyen Mahalle Muhtarı Harun İbiş Aydın, "Vatandaşlar evlerine çekildi. İş dışında sokağa çıkan yok" açıklamasında bulunmuştu.

 

Bu arada Sağlık Bakanlığı kararlarınca, Menderes'in 2 bin 600 nüfuslu kırsal mahallesinde ikamet etmeyenlerin, mahalleye giriş çıkışı yasaklanırken, köylülerin giriş çıkışlarında da ateş ölçümüne başlandı. Pozitif vaka sayısının 70 olduğu açıklanırken, durumu ağır olanların hastanelerde tedavisinin sürdüğü bildirildi.

 

Ayrıca testi pozitif çıkanlardan 4 kişinin de hayatını korona virüsü nedeniyle kaybettiği açıklandı. Corona virüs nedeniyle vefat eden üç kişinin 65 yaş üstü, bir kişinin ise 37 yaşında olduğu belirtildi. Ölen iki kişinin geçtiğimiz günlerde, diğer iki kişinin ise önceki gün ve dün hayatlarını kaybettiği ifade edildi.

 

Yetkililer, vaka sayısının sıfıra indirilmesi için sağlık ekiplerinin var gücüyle çalıştığını söyledi. Mahallede kısıtlamalara ve korona virüsüne karşı uygulanan tedbirlere sıkı sıkıya uyulmasının sağlandığı açıklandı. (Yeniasır)

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.