Kullanıcılar ikiye bölündü! Sosyal medyada 'WhatsApp'ı silmiyoruz' kampanyası

Kullanıcılarına sunduğu gizlilik sözleşmesi nedeniyle eleştirilerin hedefinde yer alan WhatsApp, kullanıcıları ikiye böldü. Bir kısım telefonlarından uygulamayı silerek başka uygulamalara geçerken, bir kısım da WhatsApp kullanmaya devam edeceklerini bildirdi. Türkiye'de bugün 'WhatsApp'ı silmiyoruz' başlığı ise TT oldu.

Bilim Yayın: 11 Ocak 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 11.01.2021 13:02:27
Editör -
Okuma Süresi: 42 sn.
1877 okunma
Google News

WhatsApp'ın yeni gizlilik politikası gereği kişisel bilgileri Facebook ile paylaşacağını açıklaması üzerine uygulamayı kullanan bazı kullanıcılar farklı iletişim uygulamalarına yöneldi. Kullanıcılar sıklıkla Telegram ve BİP uygulamalarını tercih ederken, geçişler kısa sürede milyonlarca sayıya ulaştı.

 

WHATSAPP'I SİLMİYORUZ KAMPANYASI

 

Bu durum 'Dijital Göç' olarak değerlendirilirken, bazı kullanıcılar ise WhatsApp'ta kalmaya devam edeceklerini belirtti. Sosyal medyada konuyla ilgili tartışmalar kullanıcıları ikiye böldü. Uygulamayı silenlere karşı olarak bazı kullanıcılar Twitter'da 'WhatsApp'ı silmiyoruz' başlığı ile kampanya başlattı.

 

Binlerce kişi kısa sürede başlık altında görüşlerini bildirirken, konu Türkiye'de Trend Topic (TT) listesinde birinci sıraya yerleşti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.