Koronavirüsü teşhis edebilen maske geliştirildi

ABD'li bilim insanları Koronavirüsü teşhis edebilen yüz maskesi geliştirildi. Söz konusu maskenin takıldıktan 90 dakika sonra sonuç verdiği açıklandı.

Sağlık Yayın: 29 Haziran 2021 - Salı - Güncelleme: 29.06.2021 12:30:11
Editör -
Okuma Süresi: 45 sn.
803 okunma
Google News

Koronavirüs pandemisi ile hayatlarımıza giren maskeler de değişmeye başladı.

ABD'nin önde gelen eğitim kurumlarından MIT ve Harvard Üniversitesinde görev alan bilim insanları Kovid-19u teşhis edebilen bir maske gelişirdi.

İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, söz konusu maske takan kişinin nefesini analiz ederek 90 dakika içerisinde COVID-19 teşhisi koyabiliyor.


Aynı habere göre, maskede kullanılan teknoloji halihazırda Ebola ve Zikayı tespit etmek için geliştirilmekte olan teknolojiye dayanıyor.

 

Sistem dondurularak kurutulmuş hücresel makinelere dayanıyor. Bu sistem kişinin nefesi ile etkileşime girdiği zaman bir dizi kimyasal reaksiyon meydana geliyor ve bu sayede Kovid-19 testi gerçekleşiyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.