'Koronavirüse yakalandım' diyen bakan yardımcısının zor anları

Koronavirüse yakalandığını açıklayan İran Sağlık Bakanı Yardımcısı İreç Herirçi'nin dün düzenlediği basın toplantısında terlediği ve sık sık terini sildiği kaydedildi.

Dünya Yayın: 25 Şubat 2020 - Salı - Güncelleme: 25.02.2020 16:03:09
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1110 okunma
Google News

Bugün koronavirüse yakalandığını açıklayan İran Sağlık Bakanı Yardımcısı İreç Herirçi'nin dün çekilen görüntülerinde terlediği ve sık sık terini sildiği anlar hastalığın önceden habercisi olarak yorumlandı.

 

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs İran'a da sıçradı. Koronavirüs İran'da 16 kişinin ölümüne neden olurken İran Sağlık Bakanı Yardımcısı Herirçi de kendisinde koronavirüs tespit edildiğini açıkladı.

 

TERLEDİĞİ ANLAR KAMERADA

 

İreç Herirçi'nin dün çekilen görüntüleri bugün gelen virüs kaptığı haberlerinin ardından anlam kazandı. Herirçi, dün İran Hükümet Sözcüsü Ali Rebii'yle yaptığı basın toplantısında terlediği için sık sık terini sildi. Koronavirüsün öne çıkan belirtilerinden biri; kişide görülen yüksek ateş. Vücut sıcaklığının hızlı ve aşırı bir şekilde artması kişilerde terlemeye yol açıyor.

 

KARANTİNA KARŞITI AÇIKLAMA YAPMIŞTI

 

Herirçi, dün düzenlediği basın toplantısında karantinaya karşı olduklarını belirtip "Karantinayı desteklemiyoruz. Çünkü I. Dünya Savaşı'dan kalma bir uygulama. Çin de bundan memnun kalmadı. Kum'u kapatsak, insanlar diğer şehirlere gider ve virüs ülkeye yayılır" ifadelerini kullanmıştı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.