Koronavirüs aşısında tedirgin eden açıklama! 'Fazla iyimseriz'

Beyaz Saray Sağlık Danışmanı, ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Başkanı Doktor Anthony Fauci, Covid-19 salgını ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Yayın: 24 Haziran 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 24.06.2020 17:36:42
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
824 okunma
Google News

Dünyada yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını tüm hızıyla devam ederken ülkelerden gelen vaka sayılarındaki artış endişe yaratmaya devam ediyor.

 

ABD vaka ve ölüm sayılarında en ağır bilançoya sahip ülkelerin başında gelirken Beyaz Saray'ın en yetkili kişilerinden olan Doktor Anthony Fauci konuyla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

 

Beyaz Saray Sağlık Danışmanı, ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Başkanı Doktor Anthony Fauci, ülkede bazı eyaletlerde koronavirüs vakalarında kaygı verici bir artış görüldüğünü söyledi.

 

Amerikan Kongresi'nde konuşan Fauci, "İki gün önceki rakamlar, bir günde 30 bin yeni vaka olduğunu gösteriyordu. Bu beni kaygılandırıyor. Önümüzdeki iki hafta Texas, Florida, Arizona ve diğer eyaletlerde gördüğümüz artışları durdurmakta hayati önem taşıyor" dedi.

 

AMERİKALILARA ÖNEMLİ UYARI! 

 

Fauci, Amerikalılara hitaben, "A planı: Kalabalık yerlere gitmeyin. B planı: Gidiyorsanız mutlaka maske takın" diye konuştu.

 

'AŞI İÇİN FAZLA İYİMSERİZ' 

 

2020 sonuna kadar bir aşı bulunabileceği konusunda temkinli bir iyimserlik içinde olduğunu belirten Fauci konuşmasında, "Aşının bulunamaması ihtimali yok ama bulunması zaman alabilir" ifadelerini kullandı.

 

'MUTLAKA GRİP AŞISI YAPTIRIN' 

 

Salgın Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezleri Başkanı Doktor Robert Redfield ise Amerikalılardan bu yıl grip aşısı olmalarını istedi ve "Grip aşılarınızı güven içinde yaptırabilirsiniz. Bu bile hayat kurtarıcı olacaktır" dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.