Korona bilançosu ağırlaşıyor! Bir günde 34 kişi

Çin'de ortaya çıkan ve kısa sürede birçok ülkeye yayılan yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle İspanya'da ölü sayısı 120'ye yükseldi. Virüsün bulaştığı hasta sayısı da 4 bin 200'e çıktı.

Dünya Yayın: 13 Mart 2020 - Cuma - Güncelleme: 13.03.2020 16:59:21
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
913 okunma
Google News

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyada hızla yayılan koronavirüs nedeniyle şu ana kadar 4 bin 600'ün üzerinde insan hayatını kaybetti. Dünyada büyük panik yaratan ölümcül virüs Avrupa'da da hızla yayılırken, İspanya'dan korkutan bir haber daha geldi.

 

ÖLÜ SAYISI 120'YE YÜKSELDİ

 

İspanya Sağlık Bakanlığı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) teşhisi konulan kişilerde ölü sayısının 120'ye, virüsün bulaştığı hasta sayısının da 4 bin 200'e çıktığını duyurdu. Kovid-19 salgınıyla ilgili bilgileri güncelleyen Sağlık Bakanlığı, dün akşam 86 olan ölü sayısı 120 olarak bildirdi.

 

VAKA SAYISI 2 BİN 78'E YÜKSELDİ

 

Bakanlık, vaka sayısını da yaklaşık bin artışla 4 bin 200 olarak güncelledi. İspanya'da virüsün en yaygın görüldüğü başkent Madrid'de ölü sayısının 64, vaka sayısının da 2 bin 78 olduğu belirtildi.

 

Okul ve üniversitelerde eğitime ara verilen, müze, tiyatro ve sosyal merkezlerin kapatıldığı Madrid'deki tüm bar, restoran ve diskoların da yarından itibaren kapalı tutulması kararı alındı. Ayrıca Madrid'deki Ulusal Mahkeme tüm duruşmaların ertelendiğini duyurdu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.