Konya'da askeri gösteri uçağı düştü, pilot şehit oldu

Konya'nın merkez Karatay ilçesinde akrobasi ekibi Türk yıldızlarındaki NF-5 uçağı düştü, olay yerine sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Arama kurtarma ekiplerinin ulaştığı pilotun, şehit olduğu öğrenildi.

Gündem Yayın: 07 Nisan 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 07.04.2021 14:53:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
1259 okunma
Google News

Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda konuşlanan Hava Kuvvetleri'nin akrobasi ekibi Türk yıldızlarındaki NF-5 uçağının eğitim esnasında düştüğü öğrenildi.

 

PİLOT, ŞEHİT OLDU

Düşen Türk yıldızlarına ait NF-5 uçağının pilotu Burak Genççelebi'nin şehit olduğu öğrenildi.

 

 

 

 

BAKANLIK'TAN İLK AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı'nın Twitter hesabından yapılan açıklamada ise şu ifadeler yer aldı: "Konya'da eğitim uçuşu yapan Hava Kuvvetlerimize ait bir NF-5 uçağımız saat 14.15'te henüz bilinmeyen bir nedenle kaza kırıma uğramıştır. Konuyla ilgili gerekli inceleme başlatılmıştır."

 

 

 

 

MSB'DEN AÇIKLAMA

MSB açıklamasında, "Uçağımızın pilotu şehit olmuştur. Kahraman Pilotumuza Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır dileriz" denildi. 

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KAZA İLE İLGİLİ AÇIKLAMADA BULUNDU

 

Konya'da  askeri gösteri uçağının düşmesi sonucunda meydana gelen kazanın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama geldi. Twitter hesabından yapılan açıklama şu şekilde: 

''Konya'da bir gösteri uçağımızın eğitim uçuşu sırasında kaza kırıma uğradığını ve pilotumuzun maalesef şehit olduğunu büyük bir teessürle öğrendim. Şehidimize Allah’tan rahmet niyaz ediyor; ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve Milletimize başsağlığı diliyorum.''

Konya'da bir gösteri uçağımızın eğitim uçuşu sırasında kaza kırıma uğradığını ve pilotumuzun maalesef şehit olduğunu büyük bir teessürle öğrendim.

Şehidimize Allah’tan rahmet niyaz ediyor; ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve Milletimize başsağlığı diliyorum.

— Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan) April 7, 2021

 

 

 

 

 

CNN TÜRK MUHABİRİ DÜN O PİLOTLARIN ANTRENMANINDAYDI

Dün Konya'da Türk Yıldızları'nın eğitimini haberleştiren CNN TÜRK Muhabiri Fulya Öztürk, kazaya ilişkin edindiği bilgileri aktardı. Öztürk, "Dün Konya'da farklı şehirlerden gelen ekipler gördük. Kazada şehit olan pilotun Çiğli'de eğitmen pilot olarak da görev aldığını öğrendik" dedi.

 

Ayrıntılar geliyor...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.