Kongreler yine ertelenir mi?

AK Parti mart ayında pandemiden dolayı ara vermek zorunda kaldığı ilçe kongrelerine dün Keles ve Harmancık'la başladı. Bugün Büyükorhan ve Orhaneli ile yarın da Nilüfer ilçe kongresi var.

Yayın: 12 Eylül 2020 - Cumartesi - Güncelleme: 12.09.2020 11:54:08
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
559 okunma
Google News

Da...

 

Partinin ilçe kongreleri ne yazık ki yine coronovirüs gölgesinde yapılıyor. Hem de bu sefer öyle böyle değil. Hatırlarsanız mart ayında pandemi ilan edildiğinde Türkiye'de vaka sayıları tek tüktü. 11 Mart'tan itibaren başlayan artış tablosunda binli rakamları ancak nisan ayının başında görmüştük.

 

Şimdi ise Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı ve Tabip Odaları'nın "gerçek rakamlar daha fazla" diyerek iddia ettiği ki, çevremizden de bu iddianın doğruluğunu test edebiliyoruz vaka sayıları binlerin üstünde. Ülkenin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine kadar her bölgesinde vaka sayılarında müthiş artış var.Pandemi döneminde bu hastalığa yakalanmayan değme siyasiler dahi patır patır coronadan dolayı ya hastaneye kaldırılıylorlar, ya da evde karantinaya alınıyorlar.

 

Dün CHP Genel Merkezi bile artan vaka sayıları nedeniyle geçici süre ile kapanma kararı aldı.

 

Açıkcası şu dönem, mart-haziran aylarından daha kötü bir tablo ile karşı karşıyayız ama ülkenin bir daha pandemi dönemindeki gibi hayatı tamamıyla eve sığdırmaya ekonomik gücünün olmadığı da ortada. O yüzden bölgesel bazda iller kendi risk derecelerine göre tedbir ve kısıtlama ile bu dönemi en az hasarla atlatmaya çalışıyorlar.

 

İNŞALLAH BU ÖNGÖRÜMDE YANILIRIM, AMAN DİKKAT!

 

Malum. Bursa'da da durum ciddi.

 

Dün partinin kulislerinde "kongreler ertelenebilir" iddiaları vardı. Ben pek erteleneceğini sanmıyorum ama Orhangazi dışındaki tüm kongreler cumartesi ve pazara denk geliyor. İçişleri Bakanlığı'nın da hafta sonu yasağı getirebilir iddiası bu erteleme olasılıklarını daha da güçlendirdi.

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.