KKTC, Türkiye’den gidip aşısız olanlara karantina uygulayacak

19 Temmuz itibarıyla "sarı" listede yer alan ülkelerden dönüşlerinde karantinaya girmemesi kararı alınan Türkiyeyi ise kırmızı listede tutmaya devam eden İngiltereden sonra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde de (KKTC) yeni kararlar alındı. Türkiye ise turuncu kategoride yer alıyor.

Gündem Yayın: 09 Temmuz 2021 - Cuma - Güncelleme: 09.07.2021 13:30:11
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
2057 okunma
Google News

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesince alınan ilave COVID-19 tedbir kararlarının, uygulanmasına karar verildi. KKTCde COVID-19 ile mücadele kapsamında alınan yeni kararlar uyarınca, restoran ve kafelerin kapalı alanlarına girişlerde PCR/antijen testi zorunlu olacak.

 

Ülkeye girişlerde renk kodlarına göre ayrılarak yeni kriterler belirlendi. Buna göre, son 14 günde koyu kırmızı renkteki ülkelerde bulunanların (KKTC vatandaşı hariç) ülkeye girişleri yasak olacak.

 

TURUNCU LİSTEDEKİ TÜRKİYE İÇİN KURALLAR

Kırmızı renkteki ülkelerden gelenler, COVID-19 aşısını yaptırıp yaptırmadığına bakılmaksızın yolculuk öncesi son 72 saatte yaptırdığı, sonucu negatif olan PCR sonucu ve 10 gün karantina şartıyla ülkeye giriş yapabilecek.

 

Turuncu renkteki ülkelerden gelen aşılı ve hastalığı geçirmiş kişiler, son 72 saatteki negatif PCR sonucu ile karantinasız giriş yapabilecek, aşısız olanlardan negatif olduklarını gösterir PCR sonucu istenecek ve bu kişiler, 10 gün karantinaya tabi tutulacak.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.