Kilo vermek isteyenlere müjde! İştahı bıçak gibi kesiyormuş

İştahınız mı çok aç yoksa duygularınız mı? Ne kadar yersem yiyeyim bir türlü doymuyorum diyorsanız beslenme tarzınızda değişiklik yapmanız gerekiyor demektir. İştah kontrolünü bir kere elinizden kaçırırsanız bir daha toparlamanız kolay olmayabilir.

Sağlık Yayın: 08 Kasım 2019 - Cuma - Güncelleme: 08.11.2019 12:28:11
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1423 okunma
Google News

Yapılan araştırmalar sonucunda sabah kahvaltısında 1 adet yumurta yemek, tok tutuyor ve zayıflamaya yardımcı oluyor. Sadece 70 kalori olan yumurtanın içerisinde bulunan altı gram protein kendinizi daha uzun süre tok hissetmenize neden oluyor. Ayrıca yumurta enerjiyi de artırıyor.

 

Avokado

 

Avokadonun içerisinde bulunan tekli doğmamış yağ, potasyum, E vitamini ve folik asit kişiyi, diğer besinlere nazaran daha çabuk doyuruyor ve uzun süre tok tutuyor.

 

Kuru baklagiller 

 

Mercimek ve fasulyeden günde sadece 3 kaşık bile almanız iştahınızı kontrollü bir şekilde kullanmanızı sağlar. Günde 3 yemek kaşığı tüketilen bu besinlerden günde 7 gram protein alınıyor. 

 

Kuru yemişler 

 

Özellikle ceviz, badem ve fıstık kolesterolünüzü düşük tutmanıza yardımcı olur. Ara öğünler için oldukça idealdir. Açlığınızı bastırmanıza yardımcı olarak iştahınızı dengeler. Bu üçlüyü çok fazla kalori içerdiği için az oranda tüketmeye özen göstermelisiniz.

 

Nane

 

Nane kokusunun sakinleştirici özelliğinin yanı sıra tok kalmanızı sağlar. Çalışma odanızda nane içerikli bir mum yakabilir ya da gün içerisinde acıktığınızı hissettiğiniz zaman ara öğün tüketmek yerine nane çayı içebilirsiniz.

 

Yağlı balık tüketmek 

 

Yağlı balıklar uzun süre tok kalmanızı sağlar. İçerisinde yüksek miktarda Omega-3 barındırmaları aynı zamanda kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskinizi de en aza indirir. Somon, ton, sardunya, uskumru ve ringa gibi yağlı balıklar yüksek miktarda Omega-3 içerir.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.